SRPSKI HEROJI U GRČKOJ: Naši vatrogasci uputili se ka Volosu - biće angažovani na gašenju požara u regionu Tesalija (VIDEO)

Autor:

Svet

26.07.2023

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši vatrogasci biće angažovani na gašenju požara u regionu Tesalija.

SRPSKI HEROJI U GRČKOJ: Naši vatrogasci uputili se ka Volosu - biće angažovani na gašenju požara u regionu Tesalija (VIDEO)

Foto: Facebook

Zvaničnik vatrogasne brigade u Grčkoj rekao je da požari koji su zahvatili ovu zemlju polako popuštaju.

Međutim, vatrogasci se i dalje bore da ugase požare u kojima su poginule tri osobe i na desetine hiljada ljudi je evakuisano. 

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis je u ponedeljak izjavio da je Grčka "u ratu" sa požarima i dodao da su ovi požari izazvani klimatskim promenama.

Srbija je prijateljski priskočila u pomoć, pa je tako Sektor za vanredne situacije MUP-a uputio Grčkoj, vatrogasno-spasilački tim od 36 vatrogasaca-spasilaca i 14 vatrogasnih vozila, kako bi pomogli u gašenju požara. Oni su ispraćeni iz Niša.

- Naš vatrogascno-spasilački tim, koji je noćas stigao u Solun, kako bi bratskom grčkom narodu pomogao u gašenju požara koji su zahvatili ovu zemlju, uputio se ka Volosu - stoji u opisu ovog videa koji dolazi iz Grčke.

Takođe, rečeno je da će naši vatrogasci biti angažovani na gašenju požara u regionu Tesalija.

Pored snaga Grčke nacionalne službe, angažovano je više spasilačkih timova iz Rumunije, Bugarske, Poljske, Slovačke i Malte kao i avioni iz Evropskog pula civilne zaštite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading