ITALIJA PRED VANREDNIM STANJEM! Pet osoba nastradalo, među kojima je devojčica: RASTE BROJ MRTVIH! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

26.07.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska vlada danas će doneti odluku o uvođenju vanrednog stanja, usled oluja koje su pogodile Lombardiju i požara koji besne na Siciliji.

ITALIJA PRED VANREDNIM STANJEM! Pet osoba nastradalo, među kojima je devojčica: RASTE BROJ MRTVIH! (FOTO, VIDEO)

Foto: twitter.com/Vigili del Fuoco

Pet osoba, od kojih i jedna devojčica, izgubilo je život u ekstremnim vremenskim prilikama koje su pogodile Italiju.

Kako prenosi Ansa, devojčica je poginula kada se drvo srušilo na njen šator u izviđačkom kampu u Valkamonici, u provinciji Breša, tri osobe su stradale u požarima koji još bukte oko Palerma na Siciliji, a jedna osoba poginula je u požaru u okrugu Ređo Kalabrija.

 

 

Agencija dodaje da će italijanska vlada danas doneti odluku o uvođenju vanrednog stanja, usled oluja koje su pogodile Lombardiju i požara koji besne na Siciliji, gde je aktivno 55 požara, i drugim južnim okruzima.

- Želeo bih da uputim apel Briselu, u sredu ćemo to i formalno učiniti: evropska flota kanadera je apsolutno nedovoljna. Ne možemo uvek moliti za još vozila. Moramo da ojačamo evropsku flotu - naveo je ministar za civilnu zaštitu i pomorsku politiku Nelo Musumeči.

 

 

On je dodao da bi, uoči detaljnije procene štete izazvane vremenskim nepogodama, već moglo da dođe do početnih izdvajanja za najhitnije intervencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading