HALO, FUKUOKA! Predsednik VSS za Republiku nakon plasmana u polufinale: Ostavili su srce u bazenu, Grci rival po meri

Autor:

Sport

25.07.2023

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Delfini" bolji od Italije u četvrtfinalu posle peteraca (15:14)

HALO, FUKUOKA! Predsednik VSS za Republiku nakon plasmana u polufinale: Ostavili su srce u bazenu, Grci rival po meri

Foto: Starsport

Viktor Jelenić

Nikad ne potcenjuj srce šampiona! Vaterpolo reprezentacija Srbije, najtrofejnija skupina kolektivnog sporta u našoj zemlji, zapušila je usta kritičarima i nevernim Tomama i uprkos smeni generacija nastavlja s uspesima. "Delfini" su posle velike drame na Svetskom prvenstvu u japaskoj Fukuoki savladali vice-prvake sveta, selekciju Italije, i plasirali se u polufinale.

Republika

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

BRAVO, BRE: "Delfini" slave trijumf

Tim Uroša Stevanovića slavio je tek nakon peteraca - 15:14 (u regularnom delu bio je 11:11) i u bici za finale sastaće se sa selekcijom Grčke, koja je, takođe tesno, pobedila Crnu Goru sa 10:9.

Predsednik Vaterpolo Saveza Srbije (VSS) Viktor Jelenić bio je zadovoljan.

- Sjajni su utisci. Sve je super zasad. Ali još uvek nismo ništa uradili. Bitno je da uđemo u finale i obezbedimo medalju. Takođe i da izborimo plasman na Olimpijske igre u Parizu dogodine. Sve je dobro, sve ide kako treba. Videćemo kako će se završiti. Polufinale je za nas najbitnije. Ostale su još dve utakmice, a ova prva s Grčkoj je presudna. Da li sam se nadao ovome? Čak i kada smo bili u najjačem sastavu, nikada ne možeš da budeš siguran. Ali uvek nada postoji. Tako je i ovog puta. Što se mene tiče, najbitnije je da su se borili. Ostavili su srce u bazenu! Ovo je veliki uspeh grupe i ne bih izdvajao pojedince - rekao je iz Fukuoke za Republiku Jelenić.

Polufinale s Grcima na programu je u četvrtak od 10 časova.

- Da smo na početku prvenstva razmišljali i nadali se s kim bi mogli da odmerimo snage u polufinalu, to bi bila Grčka. Po meni, Grci su rival po meri. No, rano je za euforiju. Tek će biti kada stignemo u finale. U suprotnom, kao da ništa nismo uradili. Kada si četvrti nema ništa gore. Niko ne želi drvenu medalju - zaključio je prvi čovek Saveza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading