"DELFINI" VRAĆAJU SJAJ SRPSKOM VATERPOLU! Italija PALA posle DRAME, četa Uroša Stevanovića IDE PO MEDALJU!

Autor:

Sport

25.07.2023

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika borba viđena je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a junak je ponovo bio Branislav Mitrović.

"DELFINI" VRAĆAJU SJAJ SRPSKOM VATERPOLU! Italija PALA posle DRAME, četa Uroša Stevanovića IDE PO MEDALJU!

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacije Srbije i Italije odmerile su snage u četvrtfinalu Svetskog prvenstva i u pravom klasiku viđena je velika borba i utakmica koja je oduševila neutralne ljubitelje ovog sporta.

Ipak, više razloga za radost imali su navijači Srbije jer se ova reprezentacija bolje snašla te posle peteraca, stigla do pobede rezultatom 15:14 (u regularnom delu 11:11) i plasmana u polufinale gde će se sastati sa selekcijom Grčke koja je posle velike borbe savladala Crnu Goru sa 10:9.

Veliki podvig napravili su vaterpolisti Srbije koji su posle velike drame savladali svetskog vicešampiona Italiju. Heroj je bio golman, Branislav Mitrović, koji je tokom čitavog meča branio fenomenalno, a zatim je "skinuo" i dva peterca u penal seriji.

Republika

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

 

Tokom čitavog meča timovi su se smenjivali u vođstvu, ali niko nije mogao do veće prednosti.

Prva četvrtina završena je 3:3, na poluvreme se otišlo uz rezultat 5:5, posle tri odigrane deonice bilo je 9:9, a na isteku poslednje sekunde 11:11! Drama se nastavila i u penal seriji gde je Mitrović prvo odbranio udarac Di Some, ali je Radulovićev udarac zaustavio golman Italije. 

Ipak, tragičar "azura" bio je Damonte posle čijeg promašaja je Strahinja Rašović bio siguran i realizovao peterac vredan polufinala Svetskog prvenstva.

Utakmica između Srbije i Grčke na programu je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima, a detaljna satnica biće poznata uskoro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading