"DELFINI" ZABLISTALI PROTIV JAPANA! Srbija zakazala OKRŠAJ sa VICEŠAMPIONOM sveta!

Autor:

Sport

23.07.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četa Uroša Stevanovića u četvrtfinalu igraće protiv Italije.

"DELFINI" ZABLISTALI PROTIV JAPANA! Srbija zakazala OKRŠAJ sa VICEŠAMPIONOM sveta!

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

"Delfini" su odigrali odličan meč u osmini finala, te su rezultatom 16:10 savladali Japan, te zakazali okršaj sa vicešampionom sveta Italijom.

Izabranici Uroša Stevanovića ponovo su slabije krenuli, te su meč počeli sa dva gola minusa. Posle prednosti Japana od 2:0 Srbija se, na krilima Strahinje Rašovića, probudila i već do odlaska na prvi odmor stigli su do izjednačenja - bilo je 3:3.

Druga četvrtina takođe je bila neizvesna, a "delfini" su ipak uspeli da je reše u svoju korist sa 3:2, te na pauzu odu uz vođstvo od 6:5.

Republika

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Srbija je potopila Japan

 

Presudna četvrtina bila je treća u kojoj je Srbija zablistala! Demolirali su izabranici Uroša Stevanovića domaće vaterpoliste i rezultatom 7:2 dobili su ovaj period, stigli do prednosti od 13:7 i u potpunosti rešili ovaj meč.

Poslednja deonica nije bila neizvesna, naši vaterpolisti mirno su priveli meč kraju, a konačan rezultat bio je 16:10 za "delfine".

Srbiju je do pobede predvodio duo Strahinja Rašović- Marko Radulović sa po tri pogotka, dok su po dva imali Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Nemanja Ubović i Đorđe Lazić. Po gol su postigli Đorđe Vučinić i Vuk Milojević.

Kod Japana se istakao Jusuke Inaba koji je sa četiri gola bio najefikasniji na ovom meču. Seija Adači i Taijo Vatanabe su dodali po dva, a Toi Suzuki i Kijomu Date jedan.

Sada tim Uroša Stevanovića čeka borba za polufinale i to protiv aktuelnih vicešampiona sveta - Italijana. Četvrtfinalna utakmica između Srbije i Italije zakazana je za utorak 25. jul od 9.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading