ČUDESAN PREOKRET SRBIJE! "Delfini" gubili PET RAZLIKE, pa POTOPILI Crnu Goru!

Autor:

Sport

21.07.2023

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četa Uroša Stevanovića stigla je do pobede posle peteraca.

ČUDESAN PREOKRET SRBIJE! "Delfini" gubili PET RAZLIKE, pa POTOPILI Crnu Goru!

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspela je da savlada Crnu Goru posle peteraca (17:15) i sa drugog mesta u svojoj grupi plasira se u osminu finala Svetskog prvenstva.

Posle poraza od Španije i ubedljivog trijumfa protiv Južne Afrike, četa Uroša Stevanovića ušla je katastrofalno u duel sa Crnogorcima, te su "ajkule" stekle prednost od 5:0 protiv "delfina".

Delovalo je da našem timu preti još jedan potop, sredinom druge deonice bilo je 8:4 za protivnika, ali tada je krenuo nestvaran preokret završen petercima.

Već do poluvremena je smanjio zaostatak na 8:7, da bi na oko minut pre kraja utakmice Srbija stigla i do prvog vođstva na utakmici - 13:12. Bio je i napad za "+2" nije iskorišćen, usledilo je izjednačenje a napad za pobedu nije iskorišćen.

Republika

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije

 

Na petercima su Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić dali golove, dok je Radulović pogodio prečku kod Crnogoraca i veliko slavlje moglo je da usledi. U osmini finala naš tim igraće protiv Hrvatske ili Japana koji svoj meč igraju u 12 časova.

Srbija – Crna Gora 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2 - 4:2)

Bazen Marina Mesi. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Spiritosanto (SAD). Igrač više: Srbija 8 (6), Crna Gora 11 (5).

SRBIJA: Mišović, Radulović 1, Rašović 1, Ranđelović 1, Lazić, Milojević, Drašović 1, Jakšić 3, Janković, Ubović 1, Vučinić 5, Martinović, Mitrović. Savezni selektor: Stevanović.

CRNA GORA: Andrić, Mačić 1, Perković, Averka 2, Čučković 1, Popadić, Vidović, Đ.Radović 1, Ukropina 2, Spaić, Matković 3, V.Radović 2, Tešanović. Savezni selektor: Gojković.

Strelci iz peteraca: Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić za Srbiju, Perković i V.Radović za Crnu Goru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading