DOMINACIJA VATERPOLISTA: Srbija na +25 protiv Južne Afrike!

Autor:

Sport

19.07.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva pobeda "delfina" u Fukuoki.

DOMINACIJA VATERPOLISTA: Srbija na +25 protiv Južne Afrike!

Foto: K.Vulović Vaterpolo Savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je pobedu u meču drugog kola Svetskog prvenstva, pošto je sa 30:5 (8:1, 9:1, 7:1, 6:2) savladala selekciju Južne Afrike.

Nakon teškog poraza na startu prvenstva koji nam je nanela Španija, naši igrači su bes ispoljili na nemoćnom selekcijom Južne Afrike. Već od prve četvrtine je bilo jasno u kom pravcu ide ovaj susret, a naši puleni su tek u poslednjoj četvrtini malo spustili gas.

Sa po šest golova su bili najefikasniji Nikola Jakšić i Strahinja Rašović, pet je postigao Radulović, tri je imao Filip Janković, po dva su dodali Milojević, Drašović, Dimitrijević i Vučinić, Ranđelović i Lazić po jednom su bili strelci, dok je jedini bez gola bio Gavrilović.

Foto: VSS

Vaterpolisti Srbije

Situacija je u grupi sada vrlo jasna. Nakon pobede Španije nad Crnom Gorom, "furija" je sebi obezbedila prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale, dok će Srbija i Crna Gora, u direktnom duelu, odlučiti ko će dalje sa drugog mesta.

Drugo mesto donosi nešto lakšeg rivala u osmini finala, verovatno Japan, dok bismo u četvrtfinalu išli na Italiju. U slučaju poraza i trećeg mesta, već bismo u osmini finala išli na Hrvate, a potencijalni rival bi nam u 1/4 bila selekcija Grčke.

Meč protiv Crnogoraca je na programu u petak, 21. jula, sa početkom u 5 sati ujutru.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading