RUSIJA IZNELA TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN GEJTSA: "Američka vojska koristi njegovu kompaniju za uzgoj krpelja i komaraca KOJI PRENOSE SMRTONOSNE BOLESTI"

Autor:

Svet

18.07.2023

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija

RUSIJA IZNELA TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN GEJTSA: "Američka vojska koristi njegovu kompaniju za uzgoj krpelja i komaraca KOJI PRENOSE SMRTONOSNE BOLESTI"

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Za uzgoj krpelja i komaraca koji prenose infekcije, Amerika može koristiti objekte Okitec-a, koji finansira Gejts fondacija, rekao je na brifingu načelnik Snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku odbranu (RCBZ) Oružanih snaga RF, general Igor Kirilov.

Prema Kirilovu, interesovanje istraživačkih organizacija Pentagona za proučavanje glavnih vrsta komaraca i krpelja koji prenose epidemijski značajne infekcije kao što su groznica doline Rift, groznica Zapadnog Nila i Denga groznica, nije slučajno, pišu RIA Novosti.

Pentagon je prinuđen da promeni taktiku biološkog rada, saopštilo je Ministarstvo odbrane

- Već smo primetili da se ovakve studije sprovode u specijalizovanim organizacijama kako u Sjedinjenim Državama, tako i u biolaboratorijama koje se nalaze u inostranstvu, gde se proučava ukupno više od sto vrsta komaraca i krpelja. Za masovnu proizvodnju vektora, koriste objekte "dvostruke namene", posebno biotehnološku kompaniju Oksitek, koju finansira "Fondacija Bila i Melinde Gejts", rekao je on.

General je podsetio da funkcionisanje američkih bioloških laboratorija u Ukrajini izaziva sve više pitanja kod običnih građana i američkih političara. Konkretno, američki predsednički kandidat Robert Kenedi mlađi oglasio se oštrom kritikom vojno-bioloških aktivnosti američke vlade.

- Prema njegovoj izjavi, bivši američki predsednik Nikson je jednostrano najavio prekid programa biološkog naoružanja 1969. godine, ali postojeći patogeni nisu uništeni. Da bi se vojno odeljenje SAD povuklo iz toga, prenete su sve dostupne informacije i materijali u Nacionalni institut za zdravlje, objasnio je Kirilov.

On je dodao da je Kenedi istakao ulogu CIA-e u operacijama vezanim za biološko oružje, od kojih je prva bila Operacija Spajalica, u kojoj su specijalisti iz Japana i nacističke Nemačke dovedeni u SAD posle Drugog svetskog rata da „prenesu iskustvo“ vojno-biološkim istraživanja.

- Cilj projekta je bio "...razvijanje eksperimentalnog programa naoružanja i uključivanje japanskih naučnika, koji su jedini koji su ikada koristili biološko oružje..." – rekao je Kirilov.

General je naglasio da su japanski specijalisti posebnu pažnju posvetili upotrebi bioloških formulacija, mehanizmima prenošenja i širenja bolesti vektorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading