RUSKE TENKOVE RASTAVLJAJU DEO PO DEO: Britanski admiral otkrio - vodi se TEHNOLOŠKI RAT, borbena tehnika se proučava u TAJNOJ LABORATORIJI

Autor:

Svet

18.07.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO i Rusija vode i tehnološki rat. Timovi stručnjaka su angažovani da pronađu slabosti u neprijateljskom naoružanju

RUSKE TENKOVE RASTAVLJAJU DEO PO DEO: Britanski admiral otkrio - vodi se TEHNOLOŠKI RAT, borbena tehnika se proučava u TAJNOJ LABORATORIJI

Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija proučava ruske tenkove u tajnoj laboratoriji, rekao je za britanske medije admiral Toni Radakin, načelnik štaba odbrane Ujedinjenog kraljevstva.

Prema njegovim rečima, havarisana borbena vozila se "deo po deo rastavljaju" u jednom od najtajnijih objekata – u laboratoriji u Porton Daunu.

- Imamo naučnike koji proučavaju delove, i to nam pomaže da razumemo kako njihova oprema funkcioniše, kako možemo da ih pobedimo, kako možemo da imamo još bolji oklop, kako možemo da poremetimo njihovu komunikaciju, kako možemo da se infiltriramo u njihovu odbranu – to je ono što radimo - rekao je on.

Radakin dodaje da je Velika Britanija deo "kluba država" koje dele informacije o "potencijalno opasnoj u budućnosti" opremi iz Rusije, i drugih zemalja.

Napomenimo da je i iz Rusije stigla slična izjava. Predsednik Vladimir Putin se zahvalio NATO na velikodušnoj "donaciji" najnovije opreme koju imaju. 

- Ruski stručnjaci proučavaju veliku količinu borbene tehnike koju je NATO poslao Ukrajini i koja je zarobljena. Moram da kažem da su naši tenkovi mnogo bolji od njihovih pandana iz NATO - rekao je on novinarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading