SPREČITE OVU PODELU! Mađarska poslala važan apel svetskim liderima

Autor:

Svet

17.07.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sijarto je istakao da će Mađarska nastaviti da se zalaže da se u svetu umesto blokovske podele uspostavi period globalne saradnje i povezanosti.

SPREČITE OVU PODELU! Mađarska poslala važan apel svetskim liderima

Foto: Tanjug/AP

Mađarski ministar spoljnih poslova i ekonomskih odnosa sa inostranstvom Peter Sijarto, pozvao je danas svetske lidere da spreče podelu sveta na blokove, jer bi to onemogućilo saradnju u borbi protiv klimatskih promena i u sferi zaštite životne sredine.

Sijarto se obratio pre početka sastanka Ekonomskog i socijalnog saveta UN koji je emitovan na Fejsbuku.

- Ovi bezbednosni rizici, s jedne strane, nažalost, dovode do globalne podele na blokove, a sa druge strane do toga da svet ne može da obrati pažnju na veoma važne probleme koji su povezani sa izazovima održivosti sa kojima je suočena naša planeta - rekao je Sijarto tokom susreta sa mađarskim novinarima.

On je istakao da će Mađarska nastaviti da se zalaže da se u svetu umesto blokovske podele uspostavi period globalne saradnje i povezanosti, kako bi se u poslednjem mogućem trenutku donosile razumne odluke.

Mađarski ministar spoljnih poslova je podsetio da su i Centralna Evropa i konkretno Mađarska uvek bili na gubitku u situacijama kada je svet bio podeljen na blokove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading