DVA MESECA NA OTVORENOM MORU: Australijanac spašen pošto je preživeo PAKAO Tihog okeana, da bi preživeo, pio kišnicu i JEO SIROVU RIBU (VIDEO)

Autor:

Svet

16.07.2023

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski mornar je spašen nakon što je sa svojim psom Belom preživeo dva meseca izgubljen usred Pacifika tako što je jeo sirovu ribu i pio kišnicu:

DVA MESECA NA OTVORENOM MORU: Australijanac spašen pošto je preživeo PAKAO Tihog okeana, da bi preživeo, pio kišnicu i JEO SIROVU RIBU (VIDEO)

Foto: Prinstcreen Daily Mail

Tima Šedoka i njegovog psa Belu pokupio je brod za tunu kod obale  Meksika, nakon što je helikopter koji je pratio brod primetio njihov katamaran.  

Tim je iz Sidneja, o on je napustio La Paz u Meksiku u aprilu, kada je krenuo za Francusku Polineziju. Ali nekoliko nedelja posle početka putovanja, oluja je uništila elektroniku na njegovom brodu. 

Šedok je rekao da je bio primoran da luta dva meseca samo sa svojim psom na brodu, a jeli su sirovu ribu i pili kišnicu da bi ostali živ. 

Kada je spašen bio je vidno mršav, sa zaraslom sedom bradom.

Njegov pas Bela viđen je kako maše repom na snimateljsku ekipu koja je snimila njegov mornarski katamaran zatrpan kantama i opremom. 

 

„Imao sam opremu za pecanje i opremu za preživljavanje“, naveo je Tim.

 

Šedok je rekao da je izdržao veoma teško iskušenje pre nego što je spašen i da nije pojeo dovoljno hrane „dugo vremena“. 

„Treba mi odmor i dobra hrana jer sam dugo bio sam na moru“, rekao je.

„Imam veoma dobar lek i o meni se veoma dobro brinu.“ 

Lekar specijalista je rekao je da gospodin Šedok počinje da jede male obroke, i da je ostao svestan i pričljiv.

Nije bio bolestan niti povrđem tokom svog lutanja usred Tihog okeana. Izbegao je opekotine od sunca skrivajući se ispod nadstrešnice na svom plovilu. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading