SUPRUGA RADOVANA NAĐENOG U GRČKOM MORU OČAJNA: Muža su mi ubili, nije sam skočio s broda

Autor: Republika

Hronika

14.07.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Pribojavali smo se najgoreg, ali je opet tinjala nada da to nije Radovan - govori supruga

SUPRUGA RADOVANA NAĐENOG U GRČKOM MORU OČAJNA: Muža su mi ubili, nije sam skočio s broda

Foto: Facebook/Printscreen

Rezultate DNK analize koji su potvrdili da telo nađeno kod ostrva Serifos u Grčkoj pripada Radovanu Juračiću (44) iz Kikinde, porodici su saopštili zvaničnici naše ambasade.

Time je ugašen i poslednji tračak nade da će se Radovan vratiti supruzi, deci, sestri, bratu i majci.

- Svekrva je u teškom stanju. Pribojavali smo se najgoreg, ali je opet tinjala nada da to nije Radovan. Apsolutno odbacujemo mogućnost da je izvršio samoubistvo. Nikada me Radovan ne bi ostavio samu sa decom, tim pre što je naš sin bolestan. Osoba koja planira da digne ruku na sebe, neće vam se javiti telefonom i poručiti da će se sa vama čuti sutra - kaže supruga Dragana za Kurir, misleći na njihov poslednji razgovor, 29. maja, kad je Radovan već bio na brodu i plovio iz Atine na ostrvo Kos.

- Istraga je još uvek u toku, a mi moramo da sakupimo novac za troškove dopremanja tela iz Grčke. Kako ćemo, ni sama ne znam. Izdržavam decu nadničeći. Ako ne odem da sadim kupus, neću imati šta da im da jedu. Tačno je što naš narod kaže: "Sirotinjo, i Bogu si teška"- kroz suze priča Dragana.

Foto: Printscreen

 

Teško je i Dijani, starijoj Radovanovoj sestri.

- Zvaničnici naše ambasade prekjuče su nam saopštili tužnu vest. Dodatno su nas povređivala pisanja pojedinih medija i razni komentari na društvenim mrežama. Mislim da se radi o ubistvu, dakle, da ga je neko gurnuo ili bacio u more. Moj brat je krenuo u Grčku kod kuma da radi i zaradi za porodicu. Pa, nije valjda toliki put prevalio da bi skočio sa broda. Neću pustiti da se ovako završi - govori u dahu Dijana i nastavlja:

- Istraga nije zatvorena. Ne može da bude. Zvaničan papir o tome nisam dobila. Obdukcioni nalaz potvrdio je da je smrt nastupila utapanjem, ali se ne zna kako je pao s broda. Saznaće sestra kako se to dogodilo. Dve nedelje smo čekali da grčki istražitelji uporede genetski materijal, jer im je poslat gotov DNK naše majke - priča Dijana.

Neutešnu porodicu sada dodatno onespokojava jer nemaju novca za prenos tela iz Grčke.

Pomozite porodici Juračić

Ukoliko želite da pomognete porodici Juračić kako bi mogli da prenesu telo Radovana Juračića u Srbiju, možete uplatiti novac na ova dva računa: Dragana Juračić, ul. Banatska 5a, Kikinda Dinarski: 250204005918150020 Devizni: /RS35250204002045121022

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading