JAVNOST IMA PRAVO DA ZNA: Američki Senat zatražiće od vlade da objavi TAJNE DOKUMENTE o susretima sa VANZEMALJCIMA

Autor:

Svet

15.07.2023

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Senat će narednih dana razmatrati mere koje bi za cilj imale da se od američke vlade zahteva da javno objavi dokumente o potencijalnim susretima sa neidentifikovanim letećim objektima (NLO), preneo je Rojters.

JAVNOST IMA PRAVO DA ZNA: Američki Senat zatražiće od vlade da objavi TAJNE DOKUMENTE o susretima sa VANZEMALJCIMA

Foto: Tanjug/AP

Lider većine u Senatu, demokrata Čak Šumer, udružio se sa senatorom iz Republikanske stranke Majkom Raundsom u razotkrivanju informacija za koje vlada zvanično kaže da su "neidentifikovane anomalne pojave" (UAP), navodi agencija.

Njihov predlog na 64 strane je napravljen po uzoru na zakon iz 1992. godine, koji se vodio zapisima povezanim sa ubistvom predsednika SAD Džona Kenedija 1963. godine.

Njih dvojica planiraju da predlože ove mere kao amandman na nacrt zakona koji prolazi kroz Kongres, a tiče se odobravanja budžeta za odbranu za fiskalnu godinu koja počinje 1. oktobra.

Britanska novinska agencija navodi da će Šumerova podrška verovatno uticati na mnoge njegove stranačke kolege, demokrate.

"Decenijama, brojni Amerikanci su bili fascinirani misterioznim, neobjašnjivim objektima, a trebalo je odavno da dobiju neke odgovore. Javnost ima pravo da zna o tehnologijama nepoznatog porekla, neljudskoj inteligenciji i neobjašnjivim fenomenima", naveo je Šumer.

Ukoliko se usvoji, amandman bi zahtevao od američke Nacionalne uprave za arhive i evidenciju (NARA) da sakupi zapise o UAP od svih relevantnih vladinih službi "uz pretpostavku o momentalnom otkriću" činjenica. 

BONUS VIDEO: 

https://www.republika.rs/pretraga-vesti?search_parameter=NLO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading