LOVAC NA VANZEMALJCE PRONAŠAO OSTATKE NLO-A? Profesor sa Harvarda na dnu okeana tragao za ostacima MISTERIOZNOG METEORA, otkriće je SENZACIONALNO!

Autor:

Svet

03.07.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je proveo godine proučavajući noćno nebo tragajući za znakovima vanzemaljskog života, astrofizičar sa Harvardskog univerziteta Avi Leb veruje da je pronašao dokaz njegovog postojanja na dnu okeana.

LOVAC NA VANZEMALJCE PRONAŠAO OSTATKE NLO-A? Profesor sa Harvarda na dnu okeana tragao za ostacima MISTERIOZNOG METEORA, otkriće je SENZACIONALNO!

Foto: Shutterstock, Youtube/ Event Horizon

Profesor Loeb je upravo završio ekspediciju vrednu 1,5 miliona dolara pokrenutu radi potrage za ostacima misterioznog meteora nazvanog IM1 koji se srušio kod obale Papue Nove Gvineje 2014. godine, za kojga veruje da je došao iz dalekog svemira.

 

Ovaj 61-godišnjak je za britanski Indipendent rekao da je nadzirao tim istraživača dubokog mora, koji su pronašli 50 sićušnih sfera, ili kapi rastopljenog metala, koristeći magnetne sanke.

 

Sada su potrebna dalja testiranja, ali profesor Leb veruje da one ili imaju međuzvezdano poreklo, ili da ih je napravila napredna vanzemaljska civilizacija.

 

Profesor Leb je predsedavao odeljenjem za astronomiju Harvarda od 2011. do 2020. godine, a sada vodi univerzitetski projekat Galileo, koji uspostavlja opservatorije za potragu za NLO-ima ili objektima iz međuzvezdanog prostora. 

 

On je dugo je izazivao kontroverze zbog svog snažnog uverenja da su vanzemaljci posetili Zemlju. U svom bestseleru iz 2021. godine "Vanzemaljsko: Prvi znak inteligentnog života izvan Zemlje", profesor Loeb je tvrdio da je takozvana Umuamua — pljosnati svemirski kamen veličine fudbalskog terena, koji su naučnici mogli da posmatraju 11 dana 2017. godine može samo biti tehnologija koju su izgradili vanzemaljci.

Njegove ideje su ga dovele u sukob sa velikim delom naučne zajednice. Ali naučnik nazvan „lovac na vanzemaljce sa Harvarda“ kaže za Independent da su njegovi zagovornici „arogantni“ zbog čega odbacuju njegove nalaze.

 

Pronađeni predmeti će sada biti postali na Harvardu na testiranje, kako bi se potvrdila njihova izrada,  ali za profesora Leba, ovo „čudesno“ otkriće je dodatno opravdanje da njegove nesvakidašnje metode donose plodove.

 

Njegova potraga je počela 2019. godine, kada je IM1 privukao pažnju njegovog istraživačkog tima dok su pregledavali NASA-in katalog meteora.

IM1 im je privukao pažnju jer se kretao velikom brzinom– putovao je brže od 95 posto obližnjih zvezda – i činjenicom da je eksplodirao mnogo niže u Zemljinoj atmosferi od većina meteora.

„Objekat je bio čvršći od 272 drugih svetskih stena zabeleženih u istom katalogu, bio je izvanredne materijalne snage“, rekao je profesor Loeb za Independent .

On i njegov kolega sa Harvarda Amir Siraj izračunali su sa 99.99 posto pouzdanosti da je IM1 pao na Zemlju sa druge zvezde.

 

Njihov rad je prvo bio odbijen za objavljivanje u akademskom časopisu, i nisu mogli da dobiju pristup ključnim poverljivim podacima američke vlade o meteoru IM1.

 

Zatim, u aprilu prošle godine, američke Svemirske snage su poslale pismo NASA- i, gde je glavni naučnik američke komande za svemirske operacije potvrdio da je brzina IM1 „dovolno tačna“ da dokaže da dolazi iz međuzvezdanog prostora.

Koristeći kombinaciju podataka Ministarstva odbrane i seizmoloških očitavanja, profesor Leb je uspeo da izračuna grubu oblast na kojoj su pali ostaci meteora.

Uz pomoć od 1,5 miliona dolara američkog preduzeća Čarlsa Hoskinsona, osnivača blokčejn kompanije Kardano, profesor Leb je okupio ekipu istraživača, među kojima je Roba Mek Kaluma, bivšeg konsultanta kompanije OceanGate.

 

Sredinom juna, profesor Loeb je krenuo iz svog doma u Konektikatu na put ka Papui Novoj Gvineji. Nekoliko dana ranije, bivši obaveštajni oficir američkog ratnog vazduhoplovstva Dejvid Gruš izašao je u javnost sa tvrdnjama da je operativna grupa amričkog Ministarstva odbrane skrivala informacije o tajnom programu izvlačenja NLO-a i da poseduje svemirske letelice vanzemaljskog porekla.

 

„Međuzvezdana ekspedicija“

Brod Silver Star je 14. juna krenuo ka procenjenoj zoni sletanja meteora u Tihom okeanu oko 84 km severno od ostrva Manus, Papua Nova Gvineja. Nakon što je stigla na mesto posada je bacila u okean magnetne sanke široke jedan metar, koje su dugačkim kablom bile vučene iza broda.

Otprilike nedelju dana nakon ekspedicije, došlo je do prodora kada su sanke pokupile prve „sferične metalne mermere“.

 

Sfere se formiraju kad meteori i asteroidi eksplodiraju i pronađene su na udarnim mestima širom sveta. „Mali metalni biseri“ bili su veoma mali, da ih je bilo teško kupiti pincetom, rekao je profesor Loeb.

 

On je rekao da je materijal isprva izgledao kao komadići korodiranog gvožđa. Ali kada su ispitani pod fluorescentnim rendgenskim zračima, istraživači tim je utvrdio da su oni najverovatnije napravljeni od legure čelika i titanijuma, poznate i kao S5 ili čelik otporan na udarce. Snaga čelika S5 je znatno veća od snage gvozdenih meteorita, napisao je profesor Loeb.

Pod mikroskopom su izgledale „prelepo“, rekao je profesor Loeb za Independent . „Jedan od njih je ličio na Zemlju, mnogi od njih liče na zlato“, rekao je on.

Objekti će biti odneti u opservatoriju Harvarda, gde će ih tim istraživača analizirati radi poređenja sa drugim ostacima meteorita.

 

Profesor Loeb je uveren da je njegova „međuzvezdana ekspedicija“ pronašla sitne mrlje vanzemaljskog oblika života usred okeana.

 

„Okean je kao muzej. Da je pao u pustinji Saharu, do sada bi bio prekriven peskom. Te sitne kaplice pale su na dno okeana, čekale devet i po godina, dok ih naš magnet nije privukao. Cela ova priča je prosto neverovatna”, rekao je Leb.

BONUS VIDEO: 

.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading