PENTAGON KRIJE TAJNU: Ne otkrivaju šta je oboreno iznad Amerike (FOTO)

Autor:

Svet

28.03.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici američkog ministarstva odbrane tvrde da imaju snimke objekata koje su borbeni avioni SAD početkom godine oborili iznad Aljaske i drugih saveznih država.

PENTAGON KRIJE TAJNU: Ne otkrivaju šta je oboreno iznad Amerike (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Britanski Dejli mejl navodi da je kontaktirao s Pentagonom i zatražio da se novinarima pruži uvid u taj materijal, ali da je iz Vašingtona poručeno da objavljivanje tih fotografija nije moguće.

Foto: Tanjug/AP

Brigadni general Patrik Rajder, portparol Pentagona

Navedeno je i da ne postoji vremenski okvir u kojem bi američke vlasti rešile da ih objave, kao i da se ne zna da li će te slike ikada postati dostupne javnosti.

Dejli mejl navodi da je ova reakcija u kontrastu s brzim objavljivanjem informacija u vezi s obaranjem navodnog kineskog špijunskog balona u blizini obala Severne Karoline, koje se dogodilo 4. februara.

Foto: www.profimedia.rs

Između 10. i 12. februara iznad Amerike navodno viđena i oborena tri neidentifikovana leteća objekta (NLO)

Između 10. i 12. februara iznad Amerike su navodno viđena i oborena još tri neidentifikovana leteća objekta (NLO), ali iz Pentagona tvrde da su foto i video materijali tih incidenata označeni kao tajni.

Foto: www.profimedia.rs

 

Bivši šef katedre astronomije harvardskog univerziteta Abraham Leb i šef odeljenja Pentagona za proučavanje nepoznatih letećih pojava Šon Kirkpatrik objavili su izveštaj u kom navode da se 2017. Zemlji približio objekat koji je mogao da bude ogromni matični brod vanzemaljaca.

Foto: Tanjug/AP

Oumuamua

Oni navode da je teleskop s Havaja primetio 200 metara dugačak i 20 širok objekat "Oumuamua", koji je doleteo iz sazvežđa Lire. Isprva se smatralo da je reč o kometi, pa o asteroidu, a onda je usledilo iznenađenje.

Objekat je brzinom od 26 kilometara u sekundi doleteo do Sunca, a onda promenio pravac i odleteo četiri puta većom brzinom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading