PANIKA U AMERICI! KINEZI kupili zemlju uz AMERIČKE BAZE: Šokantno otkriće vlasti u Vašingtonu

Autor:

Svet

22.03.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo poljoprivrede SAD objavilo je da oko 154.000 hektara obradivog zemljišta u toj zemlji kontrolišu zemljoposednici iz Kine, a ono što posebno zabrinjava Vašington jeste to što su kineski investitori kupili farme koje se nalaze u neposrednoj blizini američkih vojnih baza.

PANIKA U AMERICI! KINEZI kupili zemlju uz  AMERIČKE BAZE: Šokantno otkriće vlasti u Vašingtonu

Foto: youtube.com/printscreen

Kinezi kupuju zemlju oko američkih baza: Si Đinping i Džo Bajden

Liza Meklejn, republikanska kongresmenka iz Mičigena, u autorskom komentaru za Foks njuz navodi da su među njima i vazduhoplovna baza Grand Forks u Severnoj Dakoti i vazduhoplovna baza Laflin u Teksasu.

Foto: www.profimedia.rs

Američka vazduhoplovna baza Laflin u Teksasu

Ona navodi da se vrednost poseda američkog obradivog zemljišta koje je u rukama Kineza uvećala više od 20 puta u poslednjoj deceniji sa 81 milion dolara iz 2010. do skoro 1,9 milijardi dolara, kolika je bila 2021.

Foto: www.profimedia.rs

Američka vazduhoplovna baza Grand Forks u Severnoj Dakoti

Meklejnova navodi da, iako Kina nije primarni kupac poljoprivrednog zemljišta u SAD, njena ulaganja izazivaju najveću zabrinutost.

Foto: www.profimedia.rs

Američka vazduhoplovna baza Grand Forks u Severnoj Dakoti

U Predstavničkom domu Kongresa već se razmatra nekoliko zakona kojima bi se uveo nadzor nad aktuelnom prodajom američkih farmi strancima i sprečila prodaja potencijalnim kupcima povezanim s kineskom vladom.

Foto: www.profimedia.rs

 

Navodi se da je Komitet Predstavničkog doma, koji se bavi aktivnostima Komunističke partije Kine, održao prvo saslušanje s ciljem utvrđivanja nadolazećih pretnji koje Americi dolaze iz Pekinga.

Foto: www.profimedia.rs

Liza Meklejn, republikanska kongresmenka iz Mičigena

Meklejnova navodi da su svedoci koji su izašli pred kongresmene izneli nekoliko oblasti koje su posebno važne, uključujući i spremnost vojske SAD da reaguje na kinesku pretnju, vlasništvo nad obradivim zemljištem i proizvodnju američkih kompanija koju treba izmestiti iz Kine i vratiti u matičnu zemlju.

Foto: Tanjug/AP

P-8A Posejdon

- Izveštaji ukazuju da kineska narastajuća flota podmornica i njene sve veće sposobnosti stvaraju hitnu potrebu za mogućnost delovanja protiv podmornica. Avion P-8A posejdon američke ratne avijacije igraće kritičnu ulogu role in u borbi protiv ove konkretne flote pošto može da otkrije i prati strane podmornice - navela je Meklejnova.

Foto: Tanjug/AP

RGM-84 Harpun

Ona je dodala da će i program razvoja raketa RGM-84 harpun takođe odigrati odlučujuću ulogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sima

22.03.2023 20:01

HVATA IH PANIKA.KINEZI KUPILI ZEMLJU,ZA BAZU,A AMERI NAMA OTELI KOSOVO,I NAPRAVILI BESPLATNO BAZU.DOKLE IDE LJUDSKO LICEMERJE