EVO ŠTA JE BILO NEUOBIČAJENO U PUTINOVOM ISPRAĆANJU SIJA: Dva zanimljiva detalja "upadaju" u oči! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.03.2023

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon razgovora i svečane večere, Putin je ispratio Sija do vrata.

EVO ŠTA JE BILO NEUOBIČAJENO U PUTINOVOM ISPRAĆANJU SIJA: Dva zanimljiva detalja "upadaju" u oči! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Telegram/RIA Novosti

Poseta predsednika NR Kine Si Đinpinga ruskom kolegi Vladimiru Putinu završena je večeras, piše RIA Novosti.

Nakon razgovora i svečane večere, Putin je ispratio Sija do vrata, a zatim se neuobičajeno dugo rukovao sa njim.

Još jedan zanimljiv detalj je i da je ruski predsednik sačekao da Si Đinping uđe u vozilo, i mahao mu dok je kretao, pišu Novosti.

Predsednici Rusije i Kine danas su vodili zvanične razgovore u Kremlju, a teme su bile energetika, vojna saradnja, trgovina i situacija u vezi sa Ukrajinom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i Kine Si Đinping su se nakon zvaničnog sastanka obratili na konferenciji za novinare i otkrili o čemu su sve razgovarali iza zatvorenih vrata, ali i tokom sastanka u proširenom sastavu.

Putin je potvrdio da je bilo reči o Ukrajini i istakao da mirovni plan, koji je predložila Kina, može da posluži kao baza.

Naravno da nismo ignorisali situaciju oko Ukrajine. Verujemo da su mnoge stavke mirovnog  plana koji je predložila Kina u skladu sa ruskim i mogu da posluže kao baza za mirovno rešenje kada za to budu bili spremni Zapad i Kijev. Međutim, mi za sada ne vidimo tu spremnost sa njihove strane - rekao je Putin.

Si Đinping je, sa druge strane, rekao da se Peking zalaže za mir i dijalog oko Ukrajine.

Kina je prošlog meseca objavila stav o političkom rešavanju ukrajinske krize. Želeo bih da istaknem da se u ovom rešenju stalno rukovodimo ciljevima i principima Povelje UN, držimo se objektivne i nepristrasne pozicije i aktivno promovišemo pomirenje i obnavljanje pregovora. Naš stav je zasnovan na samoj suštini pitanja i istini. Uvek smo za mir i dijalog, čvrsto stojimo na pravoj strani istorije - poručio je Si Đinping.

Obojica lidera su se složila da su njihovi razgovori bili konstruktivni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading