PUTIN SIJU SPREMIO OMILJENU POSLASTICU: Objavljen meni večere dvojice lidera, evo šta je favorit kineskog predsednika (FOTO)

Autor:

Svet

20.03.2023

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procurele informacije šta je sve služeno na večeri Putina i Si Đinpinga.

PUTIN SIJU SPREMIO OMILJENU POSLASTICU: Objavljen meni večere dvojice lidera, evo šta je favorit kineskog predsednika (FOTO)

Foto: Profimedia, Twitter/Printscreen

Kineski predsednik Si Đinping boravi danas u poseti Moskvi, gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Nakon što su se dva predsednika srela i razgovarala, procurili su neki zanimljivi, ali pomalo detalji, poput činjenice da su ova dva državnika večerali, prenosi Skaj njuz.

ZA DEZERT RUSKI KLASIK

Na meniju je bilo ukupno sedam jela. Predjelo je navodno napravljeno od dalekoistočnih morskih plodova, palačinki sa prepelicama i pečurkama, jesetrine riblje čorbe sa prilogom od pite i šerbeta od nara. Glavno jelo je bila divljač sa sosom od višanja i ribom nelma (sibirski beli losos) iz reke Pečore sa povrćem. Za desert je poslužen dobro poznati ruski klasik, Pavlova torta, koja je veoma popularna i u Srbiji. Uz jelo su poslužena dva vina ruske vinarije Divnomorskoie Estate, piše Mondo.

 

 

SIJEV FAVORIT

Ruski predsednik Vladimir Putin uvek ima pri ruci ruski sladoled za svog gosta, kineskog predsednika Si Đinpinga, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Svakako. Sladoled je uvek spreman. Si ga voli - odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li će se kineski lider u Moskvi počastiti ruskim sladoledom.

Govoreći o meniju za predstojeću državnu večeru, portparol Kremlja je obećao "tradicionalnu rusku kuhinju" i dodao da je spreman i poseban kulturni program, ne ulazeći u detalje. Pre nekoliko godina, na Istočnom ekonomskom forumu, kineski biznismeni su Putinu rekli da je ruski sladoled pravi hit u njihovoj zemlji, a prilikom naredne posete Pekingu 2016. godine, Putin je Siju doneo sladoled na poklon, piše Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading