OVO JE OSOBA KOJA JE MASAKRIRALA DECU: Zastrašujući zločin u osnovnoj školi u Americi (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

28.03.2023

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je američkog grada Nešvila objavila je da je Odri Hejl (28) upala s vatrenim oružjem u privatnu hrišćansku školu, koju je nekada i sama pohađala, i tu ubila troje male dece i troje odraslih osoba pre nego što je i sama nastradala u obračunu s policijom.

OVO JE OSOBA KOJA JE MASAKRIRALA DECU: Zastrašujući zločin u osnovnoj školi u Americi (FOTO, VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Odri Hejl

Foks njuz navodi da je Hejlova transrodna osoba koja se na društvenim mrežama na internetu predstavljala kao muškarac.

Foto: www.profimedia.rs

Odri Hejl

U masakru su ubijeni Evelin Dikhaus (9), Holi Skrags (9), Vilijam Kini (9), Sintija Pik (61), Ketrin Kuns (60) i Majk Hil (61).

Foto: Tanjug/AP

Odri Hejl je upala u školu noseći dve automatske puške i pištolj

Među odraslim osobama koje je Hejlova usmrtila bila je i direktorka škole.

Foto: www.profimedia.rs

Jedna od dve automatske puške koje je Odri Hejl koristila tokom masakra

Hejlova je u ponedeljak ujutru po lokalnom vremenu probila zaključana vrata škole noseći dve automatske puške i pištolj, popela se na drugi sprat i tu otvorila vatru.

Foto: www.profimedia.rs

Pilštolj koji je Odri Hejl koristila tokom masakra

Navodi se da su dva pripadnika nešvilske policije nakon toga ušla u školu i uputila se u smeru iz kojeg su se čuli pucnji, da bi nekoliko minuta kasnije usmrtili Hejlovu.

U školu "Kovnent", koju su osnovali prezbiterijanci 2001, idu deca od predškolskog uzrasta do šestog razreda, a nije poznato kada ju je Hejlova tačno pohađala.

Tokom konferencije za štampu u Beloj kući, održane nakon tragedije u Nešvilu, američki predsednik Džo Bajden je započeo govor šaljivom opaskom o ljubavi prema čokoladnom sladoledu, rekavši da je tu došao samo zato što je čuo da će biti sladoleda.

Potom je brzo promenio temu i osvrnuo se na masakr u školi, izrazio saučešće i pozvao na zabranu jurišnog automatskog oružja, da bi onda nastavio da priča o sladoledu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading