UDARNA VEST! ODRŽANI TAJNI PREGOVORI U KOPEHNAGENU : Uskoro mogući zvanični pregovori o UKRAJINI!

Autor:

Svet

26.06.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnik EU je 23. juna potvrdio novinarima da je Ukrajina inicirala sastanak predstavnika zapadnih zemalja sa kolegama iz zemalja globalnog juga 24. juna u Kopenhagenu.

UDARNA VEST! ODRŽANI TAJNI PREGOVORI U KOPEHNAGENU :  Uskoro mogući zvanični pregovori o UKRAJINI!

Foto: Tanjug/AP

Zvanični pregovori za rešavanje sukoba u Ukrajini mogli bi da se održe već u julu, javlja nemačka televizija ARD, pozivajući se na neimenovane izvore.

ARD navodi da je u subotu u Kopenhagenu održan međunarodni sastanak o Ukrajini "u najstrožoj tajnosti" uz učešće diplomata zapadnih zemalja, kao i predstavnika Brazila, Indije, Kine i Južnoafriče Republike

Televizija ističe da je cilj Zapada bio da pridobije podršku ovih zemalja BRIKS-a, koje i dalje ostaju neutralne u situaciji oko Ukrajine. Razgovori su vođeni na inicijativu Kijeva.

Predstavnik EU je 23. juna potvrdio novinarima da je Ukrajina inicirala sastanak predstavnika zapadnih zemalja sa kolegama iz zemalja globalnog juga 24. juna u Kopenhagenu.

Ranije je Blumberg, pozivajući se na izvore, javio da se očekuje da će američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, predstavnici Evropske komisije, "izaslanici Južnoafričke Republike, Brazila i Indije", kao i „jedan od glavnih ukrajinskih zvaničnika“ učestvovati u razgovori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading