POTVRDILI SVOJU PODRŠKU UKRAJINI! Bajden razgovarao sa liderima Francuske, Nemačke i Velike Britanije o situaciji u Rusiji

Autor:

Svet

24.06.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol nemačkog kancelara Olafa Šolca rekao je da su lideri potvrdili svoju posvećenost nastavku pružanja podrške Ukrajini

POTVRDILI SVOJU PODRŠKU UKRAJINI! Bajden razgovarao sa liderima Francuske, Nemačke i Velike Britanije o situaciji u Rusiji

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden razgovarao je danas sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom o situaciji u Rusiji, saopštila je Bela kuća. 

- Oni su takođe potvrdili nepokolebljivu podršku Ukrajini - navodi se u saopštenju Bele kuće.

Bela kuća navela je da je Bajdena o situaciji u Rusiji informisao jutros njegov tim za nacionalnu bezbednost i istakla da će američki predsednik nastaviti da dobija informacije tokom dana, prenosi Rojters. 

Portparol nemačkog kancelara Olafa Šolca rekao je da su lideri, tokom razgovora, potvrdili svoju posvećenost nastavku pružanja podrške Ukrajini dok god to bude neophodno.  

Iz kabineta britanskog premijera Rišija Sunaka naveli su da su se lideri saglasili da ostanu u bliskom kontaktu u narednim danima.

U međuvremenu, američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je sa ministrima zemalja članica G7. 

Blinken je, kako je preneo Rojters pozivajući se na izvor iz turskog ministarstva spoljnih poslova, razgovarao telefonom i sa turskim ministrom spoljnih poslova Hakanom Fidanom o razvoju događaja u Rusiji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading