UDAR NA KRIM: Raketama Storm šedou Ukrajinci granatirali mostove na granici Hersonske oblasti i Krima (VIDEO)

Autor:

Svet

22.06.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske trupe napale su mostove kod Čongara, na administrativnoj granici između ukrajinske Hersonske oblasti i Krima, koji su pod kontrolom Moskve, saopštile su proruske vlasti.

UDAR NA KRIM: Raketama Storm šedou Ukrajinci granatirali mostove na granici Hersonske oblasti i Krima (VIDEO)

Foto: Printscreen Telegram

"Zločinački kijevski režim izvršio je varvarsko granatiranje civilnih objekata – mostova na administrativnoj granici između Hersonske oblasti i Krima kod Čongara", napisao je vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo na Telegramu.

On je naveo da su prema preliminarnoj proceni, tokom napada korišćene britanske rakete Storm šedou, prenosi agencija RIA Novosti.

 

Na mostovima je oštećena kolovozna podloga, a povređenih nije bilo, saopštio je Saldo. 

 

Prema Saldou, kijevski režim želi da zastraši stanovnike Hersona i poseje paniku među stanovništvom, ali to neće uspeti. On je takođe obećalo da će most biti saniran u najkraćem mogućem roku.

On je napomenuo da komunikacija između Hersonske oblasti i Krima nastavlja da funkcioniše – privremeno je organizovano kretanje vozila duž rezervne rute.

Šef Krima Sergej Aksjonov je sa svoje strane rekao da stručnjaci za eksplozive već vrše ispitivanje kako bi procenili vrstu municije, a specijalizovane službe su počele da ispituju kolovoz.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading