PRAVI CILJ KONTRAOFANZIVE OTKRIVEN? Nije reč ni o kakvom Krimu i Donbasu, već o OVOME

Autor:

Svet

17.06.2023

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapad je počeo otvoreno da optužuje Kijev za ovu provokaciju, kako bi u bliskoj budućnosti zaustavio vojnu i finansijsku podršku Ukrajini.

PRAVI CILJ KONTRAOFANZIVE OTKRIVEN? Nije reč ni o kakvom Krimu i Donbasu, već o OVOME

Foto: Tanjug/AP

Glavni cilj ukrajinske kontraofanzive jeste težnja da se postignu pregovori s Rusijom pod uslovima SAD.

Ovo je izjavio šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

- Glavno što žele da postignu kontraofanzivom jeste da formiraju povoljnije uslove za pregovore s Rusjom, kako bi se oni vodili pod uslovima SAD. Reč je upravo o tome, a ne o nekakvom oslobođenju Krima ili Donbasa, oni objektivno nemaju snagu za to - rekao je Konstantinov za Sputnjik.

Ukrajinska ofanziva u južnodonjeckom, orehovskom i vasiljevskom pravcu Zaporoškog fronta, kao i u pravcu Artjemovska (Bahmuta), počela je 4. juna, a glavni udar Oružanih snaga Ukrajine usredsređen je na Zaporoški front.

- Kijev ni na jednom delu fronta nije uspeo da dostigne postavljene zadatke -  konstatovao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ruski politikolog Ivan Mezjuho smatra da se SAD i Zapad spremaju da zartvore ukrajinsku priču.

- Nije bez razloga, to što su zapadni mediji odjednom počeli da izveštavaju, o mogućoj umešanosti kijevskog režima u sabotažu gasovoda "Severni tok". Reč je o specijalnoj informativnoj kampanji, koju Zapad sprovodi zbog nedavnih događaja na međunarodnoj areni - ističe ruski politikolog Ivan Mezjuho.

U intervjuu za novinsku publikaciju Žurnalistkaja pravda, on je analizirao materijal publikacije „Politico", a takođe je ukazao na faktore koji ukazuju na skoro zatvaranje ukrajinskog projekta.

Ivan Mezjuho nije isključio, da su SAD namerno pokrenule informativnu kampanju velikih razmera da bi diskreditovale režim u Kijevu. On je napomenuo da Ukrajina nema tehnologiju i sredstva za izvođenje ovakvih diverzantskih operacija.

Međutim, Zapad je počeo otvoreno da optužuje Kijev za ovu provokaciju, kako bi u bliskoj budućnosti zaustavio vojnu i finansijsku podršku Ukrajini.

- Danas, kada je poraz Ukrajine neizbežan, Zapad će za sve okriviti Ukrajinu, i odgovornost za sopstvene terorističke akte prebaciti na Zalužnog. Danas SAD pokušavaju da nas zavaraju. Mislim da Zapad razvija ovu temu sa „Severnim tokovima" radi toga, i prebacuje odgovornost na Ukrajinu kako bi se ovaj slučaj zatvorio - saopštio je politikolog.

Mezjuho je izrazio uverenje, da je aktiviranje zapadnih medija glavni znak skorog zatvaranja ukrajinskog projekta.

Zapad je odlučio da se otarasi „ukrajinskog programa", pošto je počeo da izmiče kontroli. Ne može se isključiti, da će u bliskoj budućnosti SAD potpuno odustati od podrške ukrajinskoj krizi, fokusirajući svoju pažnju na konfrontaciju sa Kinom, smatra on, prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading