POKUŠAVAJU SA NOVIM KONTRAOFANZIVAMA, ALI NEMAJU NIKAKVE ŠANSE! Putin udario na ukrajinsku vojsku

Autor:

Svet

16.06.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Kremlja je naveo da "Ukrajina preduzima nove pokušaje kontraofanzive".

POKUŠAVAJU SA NOVIM KONTRAOFANZIVAMA, ALI NEMAJU NIKAKVE ŠANSE! Putin udario na ukrajinsku vojsku

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se učesnicima plenarnog zasedanja Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), poznatog i kao "ruski Davos".

Na pitanje o ratu u Ukrajini, Putin je rekao da je taj rat "započeo ukrajinski režim uz podršku sponzora sa Zapada 2014", prenosi Kurir.

- O tome niko ne želi da priča, ali ja moram da podsetim. Trpeli smo skoro devet godina, a zatim su naši partneri javno odustali od diplomatskog rešavanja i zato je to pitanje moralo da se rešava vojnim putem - rekao je Putin.

On je dodao da je Rusija bila "prinuđena da upotrebi Oružane snage".

- Ukrajinska vojska koristi rezervne snage, ali nigde nisu ostvarili svoje ciljeve - kazao je Putin.

Šef Kremlja je naveo da "Ukrajina preduzima nove pokušaje kontraofanzive".

- Borbe se vode i ovog trenutka, konkretno u Zaporoškom pravcu, ali Kijev nema šanse. Poređenje gubitaka: taj odnos je jedan prema deset, 186 tenkova i 418 oklopnih vozila - naveo je Putin.

On je ocenio da se "višepolarni svetski poredak učvršćuje" i da je "to neizbežan proces".

- Nakazni neokolonijalni međunarodni sistem je prestao da postoji - kazao je Putin.

Putin je govor posvetio ratu u Ukrajini i njegovom uticaju na rusku ekonomiju.

- Malo ko je mogao da pretpostavi kako će se razvijati događaji - naveo je Putin, ocenivši da je Rusija uspela da razvije svoju ekonomiju pod novim uslovima.

Sputnjik prenosi da je Putin poručio da ruski pristup razvoju ekonomije funkcioniše i da je ta zemlja sačuvala odgovornu i izbalansiranu novčano-kreditnu politiku.

- Pozitivne makroekonomske tendencije su u Rusiji pojačavaju. Slažem se s našim ekspertima da će godišnji rast BDP dostići 1,5, pa čak i do 2 odsto. To omogućava našoj zemlji da bude među najjačim ekonomijama u svetu - rekao je Putin.

Sputnjik navodi da su ove godine gosti skupa alžirski predsednik Abdelmadžid Tebun, s kojim je Putin u četvrtak razgovarao u Kremlju, kubanski premijer Manuel Marero Krus, koji se takođe sastao s ruskim liderom, kao i predsednik Jermenije Vagn Hačaturijan.

Navodi se da je glavna tema ovogodišnjeg SPIEF "Suvereni razvoj - osnova pravednog sveta". Radni deo programa podeljen je na pet tematskih blokova: "Svetska ekonomija u epohi globalne prekretnice", "Ruska ekonomija: od adaptacije do rasta", "Izgradnja tehnološkog suvereniteta", "Snabdevanje naroda i kvalitet života - osnovni prioritet“, ''Tržište rada: odgovor na nove izazove''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading