SVET ZANEMEO ZBOG PUTINOVOG PRIZNANJA, OVOME SE NIKO NIJE NADAO! Ruski lider otkrio ŠTA im nedostaje da dobiju rat

Autor:

Svet

15.06.2023

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin priznao da Rusiji nedostaje vojna oprema!

SVET ZANEMEO ZBOG PUTINOVOG PRIZNANJA, OVOME SE NIKO NIJE NADAO! Ruski lider otkrio ŠTA im nedostaje da dobiju rat

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska

Ruski predsednik, Vladimir Putin, priznao je da njegovim oružanim snagama nedostaje vojna oprema koja im je potrebna da pobede Ukrajinu u ratu. Istovremeno, on tvrdi da Rusija pojačava proizvodnju oružja kako bi nadoknadila nedostatke. 

Putin je u utorak prisustvovao sastanku proratnih blogera u Kremlju, gde je priznao da je "tokom specijalne vojne operacije postalo jasno da mnogo toga nedostaje. Precizno navođene municije, komunikacione opreme, aviona, dronova i tako dalje", piše Politiko.

- Imamo ih, ali ih, nažalost, nemamo dovoljno - rekao je Putin, preneli su ruski državni mediji.

 Kao i bespilotne letelice, "potrebno je savremeno protivtenkovsko oružje, a potrebni su i savremeni tenkovi". Putin je na sastanku otkrio i da je došlo do skoro trostrukog povećanja proizvodnje naoružanja za ratište i desetostrukog povećanja za najtraženiju robu.

Nestašica precizno navođene municije sprečio je invaziju Moskve u punom obimu, sprečavajući rusku vojsku da gađa strateške mete na daljinu. Umesto toga, snage ove zemlje pokrenule su baraž bespilotnih letelica sa lošom navigacijom, kao što je iranske proizvodnje Shahed-129, i pribegle korišćenju pomorskih projektila za napad na stambene zgrade.

Izveštaj Centra za strateške i međunarodne studije, objavljen u aprilu, pokazuje da zapadne sankcije sprečavaju Rusiju da uvozi komponente potrebne za proizvodnju naprednog oružja, prenosi Mondo.

- Dok kvalitet vojne opreme koju koristi ukrajinska vojska nastavlja da se poboljšava zahvaljujući pomoći Zapada, kvalitet ruskog naoružanja nastavlja da degradira - zaključuju u analizi. Kijev je poslednjih nedelja primio zapadne tenkove, uključujući britanski Čelendžer 2 i nemački Leopard 2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading