UKRAJINA PLANIRA NAPADE NA KRIM HIMARSIMA I RAKETAMA STORM ŠEDOU? Šojgu upozorio: To će značiti puno uključivanje SAD i Britanije u rat, A OVO ĆE BITI POSLEDICE

Autor:

Svet

20.06.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oružane snage Ukrajine planiraju da napadnu teritoriju Rusije, uključujući i Krim, krstarećim raketama HIMARS i Storm Shadow, izjavio je ministar odbrane Rusije, general armije Sergej Šojgu na sednici kolegijuma ovog resora.

UKRAJINA PLANIRA NAPADE NA KRIM HIMARSIMA I RAKETAMA STORM ŠEDOU? Šojgu upozorio: To će značiti puno uključivanje SAD i Britanije u rat, A OVO ĆE BITI POSLEDICE

Foto: Tanjug/AP

„Upotreba ovih raketa van zone specijalne vojne operacije značiće puno uključivanje SAD i Velike Britanije u sukob i povlačiće trenutne udare na centre odlučivanja na teritoriji Ukrajine“, naglasio je ruski ministar odbrane, prenosi RIA Novosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Šojgu

Početkom maja, Velika Britanija je predala Ukrajini seriju ovih projektila. Kako je preneo Si-En-En, London je dobio uveravanja iz Kijeva da će oni biti korišćeni samo protiv ciljeva „na suverenoj teritoriji Ukrajine”.

Od tada su Oružane snage Ukrajine više puta napadale nove ruske regione ovim projektilima.

Storm Shadow je stelt krstareća raketa lansirana iz aviona, koju su zajednički razvile francuska Matre i britanski British Aerospace. Sada oružje proizvodi MBDA.Domet izvoznih opcija, prema američkom izdanju The Drive, iznosi 250 kilometara, ali postoje modifikacije do 560 kilometara.

Moskva je više puta izjavljivala da zapadna vojna pomoć ne sluti dobro Ukrajini i da samo produžava sukob, a da transport naoružanja postaje legitimna meta ruske vojske.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading