HIMARS ĆE IZ HERSONA MOĆI DA GAĐA KRIM! Američki general otkrio kada može da počne ODLUĆUJUĆA FAZA RATA

Autor:

Svet

13.11.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

HIMARS će uskoro delovati iz Hersona.

HIMARS ĆE IZ HERSONA MOĆI DA GAĐA KRIM! Američki general otkrio kada može da počne ODLUĆUJUĆA FAZA RATA

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Penzionisani general-potpukovnik Ben Hodžis, bivši komandant američke vojske u Evropi, rekao je da veruje da je oslobađanje Hersona otvorilo put ukrajinskim oružanim snagama da sprovedu kontraofanzivu i ponovo zauzmu druge okupirane gradove na jugu Ukrajine i Krim.

 

 

-HIMARS će uskoro delovati iz Hersona. Prilazi Krimu su u dometu. Ovo će degradirati rusku odbranu, dok "levo krilo" kontraofanzive do januara zauzima Marijupolj i Melitopolj. Tada počinje odlučujuća faza...oslobođenje Krima - napisao je on, prenosi Ukrinform.

Republika

Foto: Youtube printscreen

HIMARS

 

On je u svoj post takođe uključio dijagram dometa različitih tipova raketa.

 

 

- Približni domet za GMLRS lansiran sa HIMARS-a na Herson je plavi krug. Pretpostavljam da će ovo uskoro početi i da će degradirati rusku odbranu severno od Krima, rekao je on.

Prema Hodžisu, ovo takođe jasno pokazuje zašto bi ATACMS (taktičke balističke rakete) odmah imao pozitivan efekat u odnosu na ruske baze na Krimu.

Šta je HIMARS?

M142 HIMARS je visoko mobilni operativno-taktički raketni i artiljerijski sistem.

HIMARS su se pokazali efikasnim u napadu na ruske ciljeve. Korišćeni su i tokom uspešne ofanzive na Harkov. Reč je o raketnim sistemima koji su izuzetno precizni i kojima Ukrajinci napadaju posebno važne ruske ciljeve, poput komandnih mesta ili skladišta municije. 

Ovaj sistem ima opciju lansiranja jednog kontejnera za lake rakete i jednu tešku raktu ATACMS.

Osnovna municija za M142 su rakete MLRS dometa do 70 km. Pored toga, sistem može biti opremljen lanserom za jedan ATACMS i može se koristiti i kao lanser za rakete vazduh-vazduh AIM-120 AMRAAM.

Posada je tročlana, a zahvaljujući SUV i visokom stepenu automatizacije ovim sistemom mogu da upravljaju dva operatera.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading