MASOVNI NOĆNI NAPAD NA UKRAJINSKE GRADOVE: Šahidi dolazili U TALASIMA, u Lavovu pogođen VAŽAN OBJEKAT, jake eksplozije u Kijevu i Zaporožju

Autor:

Svet

20.06.2023

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je tokom noći izvela noćni napad beslilotnim letelicama na ukrajinske gradove. Ukrajinci tvrde da su oborili 32 od 35 dronova.

MASOVNI NOĆNI NAPAD NA UKRAJINSKE GRADOVE: Šahidi dolazili U TALASIMA, u Lavovu pogođen VAŽAN OBJEKAT, jake eksplozije u Kijevu i Zaporožju

Foto: Tanjug/AP

Vazdušna uzbuna je noćas oglašavana u talasima u svim regionima Ukrajine – prvo na istoku i jugu, zatim u centru, severu i zapadu. Napad je izvršen jurišnim dronovima iranske proizvodnje tipa Šahed, a Zaporožje je pogođeno balističkim projektilima, navodi ukrajinski portal Obozrevatel.

 

Eksplozije su se čule u Kijevu i regionu oko 03:40 . Vojna uprava grada Kijeva saopštila je da su u prestonici delovale snage PVO.

 


Šef KMVA Sergej Popko je ujutru rekao da je ovo drugi napad iranskih dronova na Kijev od početka meseca i prvi u poslednjih 18 dana.

Vazdušna uzbuna u Kijevu i Kijevskoj oblasti trajala je više od tri sata . Ukrajinci tvrde da je za to vreme snagama i sredstvima PVO  uništeno oko 20 neprijateljskih ciljeva .

U regionu Lavova i u samom gradu su se posle 5 sati ujutru čule eksplozije.  Oko 06:00 oglasila se uzbuna za vazdušni napad u Lavovskoj oblasti, a pogođen je kritični infrastrukturni objekat, u kom je došlo do požara.

 

Oko jedan sat ujutru odjeknulo je više eksplozija u Zaporožju. Prema rečima načelnika regionalne vojne uprave Zaporožja Jurija Malaška, u napadu na Zaporožje i okolinu oštećeni su komunikacije, imovina i oprema poljoprivrednih i poljoprivrednih preduzeća , kao i popularno mesto za odmor.

 

Prema podacima Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, Rusi su tokom noći ispalili sedam projektila S-300 na Zaporožje i okolinu . A Vazduhoplovstvo je pojasnilo da je grad gađan grad balističkim projektilima - raketama Iskander-M/S-300 .

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading