DELEGACIJA AFRIKE STIGLA U RUSIJU: Dočekani su u Sankt Peterburgu

Autor:

Svet

17.06.2023

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin sastaće se danas u Sankt Peterburgu sa liderima nekoliko afričkih zemalja kako bi razgovarali o mogućim načinima rešavanja situacije u Ukrajini.

DELEGACIJA AFRIKE STIGLA U RUSIJU: Dočekani su u Sankt Peterburgu

Foto: Tanjug/AP

Prethodnog dana je mirovna misija koju čine lideri Zambije, Komora, Senegala, Južnoafričke Republike i predstavnici nekoliko drugih zemalja, boravila u poseti Kijevu gde su razgovarali sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, prenosi TASS.

Lider Južnoafričke Republike Siril Ramafosa rekao je ranije da je svrha njihove posete pokušaj da se definiše okvir za mirno okončanje krize, a njegova administracija je istakla da afričke nacije žele da obezbede, što je pre moguće, okončanje sukoba u Ukrajini i prekid vatre.

Dva diplomatska izvora rekla su za TASS da su na dnevnom redu razgovora pitanja bezbednosti ishrane i razmene zarobljenika.

Rojters je takođe naveo neke detalje pozivajući se na nacrt okvirnog dokumenta, rekavši da bi afrički lideri mogli da ponude mere za jačanje poverenja, čija primena može da postavi osnovu za razgovore između Moskve i Kijeva.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao Putinovu spremnost na razovore rekavši da predsednik Rusije podržava sve ideje koje imaju za cilj rešavanje situacije u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading