UGROŽENA KANDIDATURA ZA BELU KUĆU? Tramp sakrio predsednička dokumenta o mogućem napadu na Iran, CNN i CBS tvrde da postoji AUDIO SNIMAK kao dokaz (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

01.06.2023

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki mediji objavili su da federalni tužioci navodno nabavili audio snimak have na kojem bivši republikanski predsednik Donald Tramp priznaje da je nakon napuštanja Bele kuće 2021. zadržao kod sebe strogo poverljivi dokument Pentagona o mogućem napadu na Iran.

UGROŽENA KANDIDATURA ZA BELU KUĆU? Tramp sakrio predsednička dokumenta o mogućem napadu na Iran, CNN i CBS tvrde da postoji AUDIO SNIMAK kao dokaz (FOTO, VIDEO)

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Vest je prvo objavio CNN, koji je naklonjen Demokratskoj partiji, navodeći da njihovi novinari nisu preslušali taj snimak.

Priču je potvrdio CBS, koji takođe naginje levoj opciji u američkoj politici, pozivajući se na neimenovane izvore, baš kao i CNN. Rojters nije potvrdio ove izveštaje.

CNN je preneo navode dva izvora upoznata sa temom da Trampovi komentari koji se čuju na snimku ukazuju da bi on želeo da podeli informacije koje poseduje, ali da je svestan ograničenja u pogledu dokumenata koja može da deklasifikuje nakon napuštanja predsedničke funkcije. Rojters nije potvrdio ove izveštaje.

Na ovu vest nije bilo reakcije ni iz Trampove pres službe ni iz kabineta Džeka Smita, specijalnog savetnika u Ministarstvu pravosuđa SAD koji istražuje Trampovo postupanje sa poverljivim dokumentima, kao i nastojanja da poništi ishod predsedničkih izbora 2020. koje je izgubio od Džoa Bajdena.

Foto: Tanjug/AP

Džek Smit, specijalni savetnik u Ministarstvu pravosuđa SAD

Tramp se kandidovao za republikansku predsedničku nominaciju na izborima 2024, gde će mu glavni stranački rival biti Ron Desantis, guverner Floride, a najnovije otkriće, ako je tačno, moglo bi da mu ugrozi planirani povratak u Belu kuću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading