OBJAVLJEN SNIMAK STRAHOVITOG NAPADA NA KIJEV: Bila je ovo najglasnija noć! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.05.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mksimalan broj projektilaispaljen je u najkraćem periodu.

OBJAVLJEN SNIMAK STRAHOVITOG NAPADA NA KIJEV: Bila je ovo najglasnija noć! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Rusija je rano jutros zasula Kijev dronovima, raketama i projektilima, a zvaničnici u prestonici su napad opisali kao "izuzetno intenzivan". Ukrajinska vojska se jutros pohvalila da je oborila sve lansirane rakete i dronove.

Ukrajinka Julija Timošenko, koja radi za humanitarnu organizaciju Saint Javelin, objavila je audio snimak zvukova koji su se sinoć mogli čuti u Kijevu.

- Mislim da je ovo bila jedna od najglasnijih noći u Kijevu - napisala 

 

 

Povređene tri osobe

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na Telegramu da su se čule eksplozije u nekoliko opština i da su krhotine pale na zoološki vrt u opštini Ševčenivski, a nekoliko automobila se zapalilo od ruševina u opštini Solomjanskij.

U napadima su tri osobe povređene.

On je dodao da su sistemi PVO odbili napad ruskih dronova južno od grada Borispolja, koji se nalazi jugoistočno od Kijeva. Borispil je dom glavnog putničkog aerodroma u Kijevu, koji je zatvoren zbog rata.

Maksimalan broj raketa u najkraćem vremenu

Osmi raketni napad na Kijev ovog meseca zvanični su okarakterisali kao napad "izuzetnog intenziteta.

- Bio je izuzetan po intenzitetu – maksimalan broj raketa u najkraćem mogućem roku - objavio je na Telegramu Sergej Popko, šef vojne uprave ukrajinske prestonice.

Prema preliminarnim informacijama, većina neprijateljskih ciljeva u vazdušnom prostoru Kijeva je otkrivena i uništena - dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading