RUSI DALI SEBI ROK - BAHMUT PADA DO UTORKA?! Nova serija napada na Kijev i druge delove Ukrajine!

Autor:

Svet

08.05.2023

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje pet osoba je povređeno u ruskim napadima na Kijev,

RUSI DALI SEBI ROK - BAHMUT PADA DO UTORKA?! Nova serija napada na Kijev i druge delove Ukrajine!

Foto: Tanjug/AP

Rusija  je pokrenula talas velikih napada na Kijev i druge delove Ukrajine, saopštili su rano jutros ukrajinski zvaničnici, dok se Moskva priprema za proslavu Dana pobede povodom obeležavanja godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom.

Najmanje pet osoba je povređeno u ruskim napadima na Kijev, prema rečima ukrajinskih zvaničnika, ruski projektili su zapalili skladište hrane u Odesi na Crnom moru, a eksplozije su prijavljene i u nekoliko drugih ukrajinskih regiona.

Foto: Printscreen/Twitter/

Kijev

Novi napadi dolaze u trenutku kada se Moskva priprema za vojnu paradu povodom Dana pobede u utorak, ključnu godišnjicu predsednika Vladimira Putina koji je evocirao duh sovjetske vojske koja je pobedila snage nacističke Nemačke i izjavio da će Rusija pobediti Ukrajinu, koja je navodno bila u rukama neonacista.

Rusi žele da zauzmu Bahmut do utorka

Rusija je pojačala granatiranje Bahmuta, nadajući se da će ga zauzeti do utorka, rekao je najviši ukrajinski general zadužen za odbranu opkoljenog grada, nakon što je ruska plaćenička grupa Vagner odustala od planova za povlačenje, prema najnovijim informacijama.

Foto: Shutterstock, Google/Map

Bahmut

Tri osobe su povređene u eksplozijama u Solomjanskom okrugu u Kijevu, a još dve su povređene kada su ostaci bespilotne letelice pali na okrug Svjatošin, oba zapadno od centra prestonice, saopštio je gradonačelnik Vitalij Kličko u poruci. Telegram aplikacija.

Kijevska vojna administracija saopštila je da je olupina drona pala na pistu aerodroma Žuljani, jednog od dva putnička aerodroma ukrajinske prestonice, a da nije izazvala požar, ali su hitne službe pozvane na lice mesta.

Takođe se navodi da je u centralnom Ševčenkovskom okrugu Kijeva, krhotine iz drona udarile u dvospratnu zgradu, ali za sada nema informacija o mogućim žrtvama. Rojters je javio da su se u Kijevu čule brojne eksplozije i da lokalni zvaničnici tvrde da sistemi PVO odbijaju napade. Nije poznato koliko je dronova lansirano na Kijev, piše Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading