ZELENSKI O SINOĆNOM RAKETIRANJU UKRAJINE: Ovaj čin približava terorističku Rusiju propasti, nećemo zaboraviti zločine (FOTO,VIDEO)

Autor:

Svet

28.04.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je na Telegramu izjavio saučešće svima koji su u novim raketnim napadima izgubili voljene.

ZELENSKI O SINOĆNOM RAKETIRANJU UKRAJINE: Ovaj čin približava terorističku Rusiju propasti, nećemo zaboraviti zločine (FOTO,VIDEO)

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski komentarisao je sinoćnje ruske raketne napade na Uman, Dnjipro i Kijev.

On je na svom Telegram kanalu objavio snimke i fotografije posledica napada i napisao: "Moje saučešće svima koji su izgubili svoje voljene zbog ruskog terora."

- Zahvalan sam našim vazdušnim snagama, našoj protivvazdušnoj obrani, svima koji pomažu prevazići posledice neprijateljskih napada, svima koji štite naš narod. Ovaj ruski teror mora se suočiti s poštenim odgovorom Ukrajine i sveta. I hoće - dodao je Zelenski.

- Svaki ovakav napad, svaki ovakav zli čin protiv naš zemlje i naroda približava terorističku državu Rusiju bliže propasti i kazni, a ne obrnuto, kao što on misle. Nećemo zaboraviti nijedan zločin i nećemo dozvoliti osvajačima da izbegnu odgovornost - objavio je ukrajinski predsednik.

 

 

Broj poginulih porastao na 12

Ministar unutarnjih poslova Ukrajine, Ihor Klimenko, rekao je da je broj mrtvih u ruskom raketnom napadu na stambenu devetospratnicu u Umanu, gradu koji se nalazi oko 200 kilometara južno od Kijeva, porastao na najmanje 10. Ranjeno je 17 ljudi.

Ruski projektil pogodio je zgradu pre zore, dok su stanovnici još spavali. U jugoistočnom gradu Dnjipru ruske snage su projektilom pogodile kuću i ubile 31-godišnju ženu i njenu dvogodišnju ćerku, objavio je regionalni guverner Serhij Lisak.

Tako je broj ubijenih u najvećem ruskom raketnom napadu na Ukrajinu u protekla dva meseca porastao na 12.

Oglasio se Šojgu

Ruski ministar obrane Sergej Šoju rekao je kako je "stvarni cilj zapadnih saveznika u Ukrajini nanijeti strateški poraz" Rusiji. 

Kako javlja ruska režimska novinska agencija RIA, Šojgu je takođe rekao kakao "Zapad preti i Kini" i želi "održati svoju poziciju monopola".

- Gotovo sve članice NATO-a koriste svoje vojne kapacitete protiv Rusije - rekao je Šojgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading