NAPAD IZUZETNOG INTENZITETA! Rusi raketirali Kijev rano jutros: Maksimalan broj projektila u najkraćem mogućem roku! (FOTO,VIDEO)

Autor:

Svet

16.05.2023

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske vojne vlasti napisale su na Telegramu da PVO odbija napade na prestonicu.

NAPAD IZUZETNOG INTENZITETA! Rusi raketirali Kijev rano jutros: Maksimalan broj projektila u najkraćem mogućem roku! (FOTO,VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

PVO sistem odbio je ruske vazdušne napade na Kijev i druge delove Ukrajine, izvestili su rano jutros ukrajinski zvaničnici.

- Protivvazdušna odbrana deluje protiv ciljeva - napisao je Andrij Jermak, šef kabineta predsednika Vladimira Zelenskog, na svom Telegram kanalu. Nije naveo druge detalje.

Eksplozije u nekoliko opština

Ukrajinske vojne vlasti napisale su na Telegramu da PVO odbija napade na prestonicu.

 

 

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na Telegramu da su se čule eksplozije u nekoliko opština i da su krhotine pale na zoološki vrt u opštini Ševčenivski, a nekoliko automobila se zapalilo od ruševina u opštini Solomjanskij.

Tri osobe su povređene.

On je dodao da su sistemi PVO odbili napad ruskih dronova južno od grada Borispolja, koji se nalazi jugoistočno od Kijeva. Borispil je dom glavnog putničkog aerodroma u Kijevu, koji je zatvoren zbog rata.

 

 

Vojna uprava Kijeva navodi da u drugim delovima grada nije bilo značajnije štete, dok se informacije o potencijalno povređenim licima još prikupljaju.

Svedok Rojtersa u Kijevu je rekao da je čuo nekoliko eksplozija koje su zvučale kao protivvazdušna paljba, preneo je Index.

Napad izuzetnog intenziteta

Ruske snage su rano jutros izvele "izuzetno intenzivan" vazdušni napad na Kijev koristeći bespilotne letelice i krstareće, a verovatno i balističke rakete, saopštili su gradski zvaničnici. To je osmi vazdušni napad ovog meseca.

Bio je izuzetan po intenzitetu – maksimalan broj raketa u najkraćem mogućem roku“, objavio je na Telegramu Sergej Popko, šef vojne uprave ukrajinske prestonice.

- Prema preliminarnim informacijama, većina neprijateljskih ciljeva u vazdušnom prostoru Kijeva je otkrivena i uništena - dodao je on.

Za sada se još ne zna koliko je objekata uništeno i da li su neki od njih uspeli da pogode svoje mete. Kako su zvaničnici rekli Rojtersu, jutros su ruševine padale u okrugu Obolonski, Ševčenkovski, Solomjanski i Darnicki u Kijevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading