OVAKO CIA VRBUJE RUSKE ŠPIJUNE! Objavili spot kojim pozivaju nezadovoljne ratom: Zbog mojih postupaka, živećemo dostojanstveno! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.05.2023

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spotom pokušavaju da regrutuje nezadovoljne ratom i životom u Rusiji.

OVAKO CIA VRBUJE RUSKE ŠPIJUNE! Objavili spot kojim pozivaju nezadovoljne ratom: Zbog mojih postupaka, živećemo dostojanstveno! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je juče snimak na kome pokušava da regrutuje špijune, odnosno Ruse nezadovoljne ratom u Ukrajini i životom u Rusiji. CIA je prvo objavila snimak na Telegramu, a potom i na drugim društvenim mrežama, uključujući Tviter, Instagram i Fejsbuk. Video se završava uputstvima kako da anonimno i bezbedno kontaktirate CIA.

Zvaničnici CIA uključeni u projekat kažu da je ruska invazija na Ukrajinu stvorila istorijsku priliku „da Rusi dođu kod nas i daju Sjedinjenim Državama informacije koje su im potrebne“. Neimenovani zvaničnik CIA rekao je Rusima da ih "agencija razume bolje nego što oni misle" i dodao da ovaj video ima za cilj da demistifikuje proces kontaktiranja CIA, piše CNN.

„Zbog mojih postupaka, živećemo dostojanstveno“

Ovim projektom CIA je ciljala grupu ruskih državljana, za koje se veruje da ih ima na hiljade, a koji bi mogli imati dragocene informacije. Mnogi od njih možda ne znaju kako da stupe u kontakt sa CIA-om ili misle da informacije kojima raspolažu nemaju posebnu vrednost.

Dvominutni video prikazuje Ruse kako se bave svakodnevnim životom, naizgled razmišljajući o važnim odlukama. Tema porodice provlači se kroz ceo video.

- Zbog mojih postupaka, živećemo dostojanstveno - kaže narator na ruskom dok žena u automobilu zove CIA telefonom, pre nego što se pojavi logo agencije i uputstva za kontakt, prenosi Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading