ZASTRAŠUJUĆE BROJKE! Preko 20.000 Rusa poginulo za samo 5 meseci rata, ogroman broj ranjenih!

Autor:

Svet

02.05.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procene se baziraju na sveže deklasifikovanim obaveštajnim podacima SAD.

ZASTRAŠUJUĆE BROJKE! Preko 20.000 Rusa poginulo za samo 5 meseci rata, ogroman broj ranjenih!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Od decembra prošle godine do danas, 100.000 ruskih vojnika stradalo je u Ukrajini, od kojih je 20.000 poginulo, nove su procene koje je iznela Bela kuća.

U iscrpljujućem ratu koji Rusija vodi tako što na protivnika upućuje ogromnu masu ljudstva, najžešće bitke vode se u oblasti Donjeck, u kojoj se ruski najamnici i vojnici muče da opkole Bahmut i skrše nepopustljivu ukrajinsku odbranu u tom gradu.

Džon Kirbi, Portparol nacionalnog bezbednosnog saveta Bele kuće, istakao je da se procene ruskih gubitaka zasnivaju na sveže deklasifikovanim obaveštajnim podacima SAD. On, međutim, nije rekao na koji način su obaveštajci formirali te procene.

Borci ruske najamničke formacije Vagner i ruski vojnici tuku se sa ukrajinskim vojnicima od kuće do kuće kako bi uspostavili kontrolu nad "putem života" - poslednjim drumom koji iz Bahmuta vodi ka zapadu Ukrajine, koji je ključan za snabdevanje branilaca ljudstvom i municijom. Obe strane tvrde da su na tom području imale uspeha poslednjih dana.

General-pukovnik Oleksandar Sirski, koji zapoveda ukrajinskim kopnenim snagama, rekao je da Rusija i dalje ulaže "maksimalne napore" da zauzme grad, ali da joj to za sada ne uspeva.

- U nekim delovima grada, naše snage su krenule u napad na neprijatelja, i on je napustio svoje položaje - rekao je Sirski, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading