ERDOGAN MOLIO BOGA, "TURSKI GANDI" SLAO LJUBAV: Glasali glavni kandidati na predsedničkim izborima u Turskoj (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

14.05.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i njegov glavni rival na izborima Kemal Kiličdaroglu, kandidat saveza opozicionih stranaka, glasali su na svojim biračkim mestima.

ERDOGAN MOLIO BOGA, "TURSKI GANDI" SLAO LJUBAV: Glasali glavni kandidati na predsedničkim izborima u Turskoj (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Erdogan je to učinio u Istanbulu, nakon što se po dolasku na biralište rukovao sa zvaničnicima i razgovarao sa novinarima.

Foto: Tanjug/AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan se potpisuje u birački spisak na glasačkom mestu u Istanbulu

- Molimo se Gospodu za bolju buducnost naše zemlje, za naciju i tursku demokratiju - rekao je Erdogan.

Kiličdaroglu, koji je poznat kao "turski Gandi" zbog blagog tona kojim govori, pojavio se na biračkom mestu u prestonici Ankari uz aplauz pristalica koje su ga tu čekale.

Foto: Tanjug/AP

Kemal Kiličdaroglu sa suprugom Selvi na glasačkom mestu u Ankari

- Svim građanima koji idu da glasaju upućujem izraze najiskrenije ljubavi i poštovanja. Svima nam toliko nedostaje demokratija - rekao je Kiličdaroglu okupljenim novinarima.

AP navodi da će na ovim izborima građani Turske ili dati novi petogodišnji mandat Erdoganu (69), koji je na vlasti već više od dve decenije ili će Tursku, članicu NATO, skrenuti na novi kurs koji Kiličdaroglu (74) naziva demokratskijim putem.

Foto: Tanjug/AP

Turčin na glasanje došao sa papagajem

Navodi se da postoji bojazan da Erdogan ne bi mirno predao vlast u slučaju poraza, ali u intervjuu koji je dao u petak za više od deset turskih medija rekao da je došao na vlast demokratskim putem i da će "delovati u skladu sa demokratskim procesima".

Foto: Tanjug/AP

Glasač u Istanbulu

Ukoliko nijedan kandidat ne dobije više od 50 odsto glasova, predsednička trka će biti okončana u drugom krugu 28. maja.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading