ZELENSKI KOD ŠOLCA, STIGAO PO 2,7 MILIJARDI EVRA: U novom nemačkom vojnom paketu pomoći Ukrajini GLAVNO ORUŽJE za kontraofanzivu (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

14.05.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je u Berlin, dan nakon što je vlada nemačkog kancelara Olafa Šolca u subotu potvrdila da će Ukrajini poslati novi paket vojne pomoći vredan 2,7 milijardi evra.

ZELENSKI KOD ŠOLCA, STIGAO PO 2,7 MILIJARDI EVRA: U novom nemačkom vojnom paketu pomoći Ukrajini GLAVNO ORUŽJE za kontraofanzivu (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

- Već u Berlinu. Oružje. Moćan paket. Vazdušna odbrana. Rekonstrukcija. EU. NATO. Bezbednost - napisao je Zelenski na Tviteru uoči prve posete Nemačkoj od početka ruske agresije na Ukrajinu 24. februara 2022.

Foto: Tanjug/AP

Počasna garda nemačke vojske na dočeku ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u Berlinu

Nemački mediji objavili su da će se Zelenski sastati sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a pre toga je razgovarao sa predsednikom Frank-Valterom Štajnmajerom.

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc

Berlin je saopštio da ostaje vrlo predan i ozbiljan u podršci Kijevu nakon ruskog napada, potvrđujući da će Nemačka poslati novi paket vojne pomoći Kijevu.

- Želimo brz kraj ovom užasnom i nelegalnom ratu. Nažalost, još se ne nazire njegov kraj. Stoga, Nemačka će pružiti svaku vrstu pomoći koju može, dokle god može - rekao je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

Foto: Tanjug/AP

Nemački tenkovi Leopard 2

Ovaj paket pomoći je najveći koji Nemačka šalje od početka ruskog napada na Ukrajinu, a obuhvata 20 borbenih vozila Marder, 30 tenkova Leopard 2 i četiri sistema protivvazdušne odbrane (PVO) IRIS-T.

Tenkovi Leopard 2 smatraju se ključnim oružjem u ukrajinskoj kontraofanzivi protiv ruskih trupa.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading