NOVA GAF-MAŠINA: Bajdenov virus lapsusa prešao i na američku potpredsednicu (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

25.04.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka potpredsednica Kamala Haris kao da je od šefa Bele kuće pokupila virus gafova pošto i sama počinje da u javnosti izgovara stvari zbog kojeg se ljudi u SAD pitaju da li je sposobna za obavljanje te visoke funkcije.

NOVA GAF-MAŠINA: Bajdenov virus lapsusa prešao i na američku potpredsednicu (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Foks njuz i Njujork post su preneli da je Harisova u jednom od intervjua koje je dala sredinom aprila pogrešno navela ime važne američke federalne agencije.

Ona je, govoreći o piluli za prekid trudnoće mifepriston kazala da je njeno korišćenje pre dve decenije odobrila Federalna administracija za lekove (Federal Drug Administration) koja zapravo ne postoji.

Foto: Tanjug/AP

Kamala Haris i Džo Bajden

Harisova je očigledno mislila na Administraciju za hranu i lekove (Food and Drug Administration) koja s agencijom koju je izmislila Bajdenova potpredsednica deli zajedničku skraćenicu FDA.

Pre toga je Harisova, tokom posete demilitarizovanoj zoni razdvajanja Severne i Južne Koreje u jesen 2022, hvalila američko savezništvo sa državom kojom upravlja vrhovni vođa Kim Džong Un, zaklet neprijatelj Vašingtona. Taj njen gaf brzo se proširio društvenim mrežama.

Foto: Tanjug/AP

Kamala Haris u demilitarizovanoj zoni između Severne i Južne Koreje

- SAD dele veoma važan odnos, savezništvo sa Republikom Severnom Korejom - kazala je tada potpredsednica SAD.

Američki predsednik Džo Bajden čuven je po gafovima i blamiranju u javnosti za koje se veruje da su izazvani demencijom koja sve više pogađa vremešnog predsednika.

Uprkos tome, Bajden je najavio kandidaturu za reizbor za Belu kuću, iako je većina Amerikanaca bila protiv toga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading