DA LI JE OVO REALNO? DŽO NE SME PRED NOVINARE: Bajden nije održao konferenciju za medije već duže od 150 dana (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

16.04.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je više od 150 dana od poslednje zvanične konferencije za medije koju je američki predsednik Džo Bajden održao u Beloj kući.

DA LI JE OVO REALNO? DŽO NE SME PRED NOVINARE: Bajden nije održao konferenciju za medije već duže od 150 dana (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Džo Konča, kolumnista uglednog vašingtonskog sajta Hil, izračunao je da je manje vreme od tog osobi prosečnih fizičkih sposobnosti potrebno da prepešači kontinentalni deo SAD.

Foto: Tanjug/AP

Bajden odbija da odgovori na pitanja novinara koji se ne nalaze na unapred utvrđenoj i veoma kratkoj listi predstavnika medija koji mogu da mu se obrate

Navodi se da je Bajden u proteklih pet meseci u javnim nastupima odbio da odgovori na bilo koje pitanje novinara koji se ne nalaze na unapred utvrđenoj i veoma kratkoj listi predstavnika medija koji mogu da mu se obraćaju.

Foto: Tanjug/AP

Bajdenova portparolka Karin Žan-Pjer

Bajdenovi savetnici ni po koju cenu ne žele da susreti sa novinarima imaju format pres konferencije gde bi predsednik bio izložen širem dijapazonu pitanja zbog kojeg bi zapao u nezgodnu poziciju.

 

Iako Hil to ne navodi, misli se na Bajdenove probleme sa demencijom i brojne gafove u slučajevima kada pitanje dođe van unapred pripremljenog scenarija.

 

Foto: Tanjug/AP

Pokojni američki predsednik Džordž Buš Stariji je 90 puta sam izlazio pred novinare

Navodi se da je predsednik Džordž Buš Stariji sam 90 pres konferencija, Bil Klinton je imao 59 tokom dva mandata, Džordž Buš Mlađi 49 za osam godina, Barak Obama je u istom periodu održao 64 zvanična susreta sa novinarima, a prethodni predsednik Donald Tramp se od 2017. do 2021. medijima obratio 44 puta.

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik održao 44 konferencije za medije, a Bajden za 26 meseci vlasti ima samo 11

Bajden je za 26 meseci, koliko je na vlasti, održao svega 11 konferencija za medije, što bi značilo da će po tom tempu do kraja mandata imati između 20 i 22 pres konferencije, upola manje od Trampa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading