MISTERIOZNA SVETLOST NA NEBU IZNAD KIJEVA: Svi se pitaju šta bi to moglo da bude, oglasila se i NASA (VIDEO)

Autor:

Svet

20.04.2023

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske vazušne snage sugerisale su da je bljesak mogao da bude meteorit.

MISTERIOZNA SVETLOST NA NEBU IZNAD KIJEVA: Svi se pitaju šta bi to moglo da bude, oglasila se i NASA (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter/Christopher Miller

Misteriozni bljesak koji je obasjao nebo iznad glavnog grada Ukrajine Kijeva izazvao je mnogo nagađanja, piše BBC.

Sinoć je na nebu iznad Kijeva primećen objekt, objavila je regionalna vojna uprava.

Na Telegramu su naveli kako su ukrajinske snage protivvazušne odbrane spremne da sriše objekat.

 

 

Pozvali su stanovnike da ostanu u skloništima. Ukrajinski zastupnik Oleksij Gončarenko je na Tviteru potvrdio kako je iznad tog područja viđen "jak bljesak svetlosti", ali se "nije čula eksplozija".

 

 

Zvaničnici u Kijevu rekli su da sumnjaju da je NASA-in satelit pao na Zemlju, ali je američka svemirska agencija rekla za BBC da je njihov satelit još uvek u orbiti. Ukrajinske vazdušne snage sugerisale su da je bljesak mogao da bude meteorit. Što god bilo, čini se da su vazdušne snage uverene da bljesak nije posledica ruskog napada.

 

 

Svetleći objekat primećen je na nebu iznad glavnog grada Ukrajine oko 22.00 po lokalnom vremeni, prenosi Index.hr.

Aktivirana je uzbuna za vazdušni napad, ali "vazdušna odbrana nije bila aktivna", rekao je na Telegramu čelnik kijevske vojne uprave Serhij Popko.

- Prema preliminarnim informacijama, ovaj fenomen je rezultat pada NASA-inog svemirskog satelita na Zemlju - rekao je Popko.

Američka svemirska agencija objavila je ranije ove nedelje da će satelit od 300 kilograma ponovno ući u atmosferu u sredu. Svemirska letelica RHESSI, koja se koristila za posmatranje solarnih baklji, lansirana je u nisku Zemljinu orbitu 2002. i rashodovana 2018., objavila je NASA.

Ali Rob Margetta iz NASA-e kancelarije za komunikacije rekao je za BBC da je satelit još uvek bio u orbiti u trenutku kada je bljesak opažen, te da će ponovno ući u Zemljinu atmosferu tokom noći. NASA i američko ministarstvo odbrane nastavili su da parte RHESSI, dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading