DA LI JE BAJDEN UOPŠTE PREPOZNAO RIŠIJA? Stručnjak za govor tela objasnio šta poručuju pokreti američkog predsednika na susretima u Belfastu (VIDEO)

Autor:

Svet

13.04.2023

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sunak je izveo ono što se naziva dodvornički „čin neprijatnosti“ čekajući na vetrovitom asfaltu da pozdravi Bajdena čim mu stopala dotaknu tlo, rekla je Džudi Džejms, stručnjak za govor tela.

DA LI JE BAJDEN UOPŠTE PREPOZNAO RIŠIJA? Stručnjak za govor tela objasnio šta poručuju pokreti američkog predsednika na susretima u Belfastu (VIDEO)

Foto: Printscreen youtube Daily Mail

Američki predsednik Džo Bajden pokazao je nepoštovanje prema britanskom premijeru Rišiju Sunaku, prilikom susreta na vojnom aerodromu u blizini Belfasta u Severnoj Irskoj, na koji je sleteo američki predsednički avion, objavili su britanski mediji, a odmah nakon toga usledila je i analiza gestikulacije lidera Amerike, koja je po svemu sudeći bila nepovoljna prema britanskom premijeru.

Na snimku se vidi kako se Bajden po izlasku iz aviona kratko pozdravlja sa Sunakom, a potom gura britanskog premijera u stranu kako bi pozdravio kraljevog predstavnika u okrugu Antrim, Dejvida Mekorkela i zagrlio američku ambasadorku u Velikoj Britaniji Džejn Hartli.

Džo Bajden se poneo sa prezirom prema Rišiju Sunaku kada su se sreli na aerodromu u Belfastu, rekla je Džudi Džejms, stručnjak za govor tela, dodavši da je predsednik Amerike pružio ruku Sunaku ali da je to izgledalo nevoljno i nezainteresovano, nakon što je sleteo na aerodrom u Belfastu na početku njegove posete povodom obeležavanja 25. godišnjice sporazuma na Veliki petak.

- Sunak je izveo ono što se naziva dodvornički „čin neprijatnosti“ čekajući na vetrovitom asfaltu da pozdravi Bajdena čim mu stopala dotaknu tlo. Ovaj ritual je izraz poštovanja koji bi Bajden savršeno razumeo: što je viši rang njegovih gostiju, on izlazi dalje izvan Bele kuće da sačeka da ih pozdravi. U Sunakovom slučaju, međutim, činilo se da je kompliment odbačen na jednu stranu, zajedno sa premijerom. Da li je Bajden uopšte prepoznao Sunaka? - zapitala je Džudi.

Nastavila je da analizira Bajdenov govor tela:

- Da li je to bilo zato što je izgledao drugačije dok je nosio naočare? Zato što se činilo da je ruka koju je Bajden stavio na Rišijevu ruku čvrsto gurnula sa puta da bi ga Bajden pozdravio i salutirao sa osmehom čoveku u uniformi.

Gospođa Džejms je rekla da je nakon prvobitnog pozdrava gospodin Sunak bio 'nežno sklonjen sa strane':

- Bio je kao gost koji ne može da se probije u glavnu grupu na zabavi. Bajdenov govor tela bio je topao, upadljiv, bio je brbljiv sa ljudima poput američkog ambasadora u Velikoj Britaniji, ali kada se čini da mu Sunak dodiruje ruku da bi progovorio, Bajdenov izraz lica se menja i njegov osmeh pada dok okreće glavu da sluša. 

Njih dvojica su bila i na kratkom sastanku uz čaj u hotelu u Belfastu, i nespretno su sedeli dok su ih fotografi fotografisali.

Bajden je izgledao odvojeno, bez osmeha, nije ostvarivao kontakt očiju, dodir niti je ćaskao sa Rišijem, uprkos prilično neobičnom i verovatno prijateljskom ambijentu u čajdžinici.

- Njegov um je izgledao prazno kao tanjiri i šolje na stolu, iako se rado prepustio nekoj dobrodušnoj šali sa fotografima, dok je Riši nervozno sedeo pretvarajući se da pijucka nevidljivi čaj iz prazne šoljice. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading