OVE INFORMACIJE BI MOGLE NAŠTETITI NACIONALNOJ BEZBEDNOSTI: Bajden potpisao zakon kojim se skida oznaka TAJNOSTI porekla Covid 19

Autor:

Svet

21.03.2023

00:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je rekao da deli cilj Kongresa da se objavi što je moguće više informacija o poreklu kovida 19.

OVE INFORMACIJE BI MOGLE NAŠTETITI NACIONALNOJ BEZBEDNOSTI: Bajden potpisao zakon kojim se skida oznaka TAJNOSTI porekla Covid 19

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik u nebranom grožđu

Predsednik SAD Džozef Bajden potpisao je danas zakon kojim zahteva od direktora Nacionalne obaveštajne službe Avrila Hainesa da skine oznaku tajnosti sa informacija u vezi sa poreklom kovida 19, saopštila je Bela kuća.

Bajden je rekao da deli cilj Kongresa da se objavi što je moguće više informacija o poreklu kovida 19. Međutim, Bajden je istakao da će njegova administracija imati na umu nacionalnu bezbednost kada se bude odlučivalo šta će biti objavljeno u javnosti, preneo je Rojters.

- U sprovođenju ovog zakona, moja administracija deklasiraće i podeliti onoliko informacija koliko je moguće, u skladu sa mojim ustavnim ovlašćenjima da štitim otkrivanje informacija koje bi štetile nacionalnoj bezbednosti - naveo je Bajden u saopštenju.

Predlog zakona je jednoglasno usvojen u Senatu i Predsatvničkom domu pre slanja u Belu kuću.

Vol strit džurnal izvestio je prošlog meseca da je ministarstvo energetike SAD procenilo da je pandemija verovatno nastala zbog curenja virusa iz kineske laboratorije u Vuhanu. Peking je demantovao takvu procenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading