ISKRENO, TO JE SMEŠNO! Oglasio se Zelenski o umešanosti u sabotažu na Severnom toku!

Autor:

Svet

11.03.2023

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je negirao umešanost njegove zemlje u napadu.

ISKRENO, TO JE SMEŠNO! Oglasio se Zelenski o umešanosti u sabotažu na Severnom toku!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina nije umešana u napade na gasovode Severni tok, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

- To je smiješno, da budem iskren - kazao je Zelenski novinarima nakon nedavnih izveštaja u medijima koja su povezala eksplozije na gasovodu  s proukrajinskim grupama.

- Informacije o navodnoj povezanosti Kijeva s napadima na Sseverni tok se šire kako bi se usporila zapadna pomoć Ukrajini. Mislim da je vrlo opasno da neki nezavisni mediji, koje sam uvek tretirao s velikim poštovanjem, poduzimaju takve korake. Mislim da je to pogrešno, to samo ide na ruku Rusiji - rekao je Zelenski, a prenosi Suspilne.

Reportaže Njujork tajmsa i ARD-a 

Podsetimo, nakon što je Njujork tajms objavio da je sabotažu gasovoda Severni tok izvela proukrajinska grupa, sličnu priču je objavio i nemački javni servis ARD, koji je ovu temu istraživao u saradnji s još nekoliko nemačkih medija, uključujući i dnevnik Die Zeit. 

ARD je izvestio da su nemački istražitelji - istragu vodi nemačko Državno tužilaštvo - uspeli da identifikuju brod koji je navodno korišćen za tajnu operaciju sabotaže gasovoda.

Navodno je reč o jahti koju je unajmila firma sa sedištem u Poljskoj, koja je u vlasništvu dvojice Ukrajinaca.  

Prema istrazi, tajnu operaciju na moru izveo je tim od šest ljudi - pet muškaraca i jedna žena. Grupa se sastojala od kapetana, doktorke, dva ronilaca i dva ronilačka pomoćnika koji su transportovali eksploziv na mesto zločina i tamo ga postavili. Nacionalnost počinitelja i dalje je nejasna, a istražitelji misle da su koristili profesionalno krivotvorene isprave za koje se tvrdi da su služile i za unajmljivanje broda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading