DEČAK UMRO OD BAKTERIJE KOJA JEDE MESO! Noga mu je bila puna crvenih tačaka, kada su roditelji shvatili šta se dešava BILO JE KASNO

Autor:

Svet

18.02.2023

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džesi Braun (11) zarazio se opasnom bakterijom nakon naizgled benigne povrede skočnog zgloba i umro.

DEČAK UMRO OD BAKTERIJE KOJA JEDE MESO! Noga mu je bila puna crvenih tačaka, kada su roditelji shvatili šta se dešava BILO JE KASNO

Foto: Shutterstock

Dete u bolnici

- Njegova noga je bila puna ljubičastih i crvenih tačaka koje izgledaju kao bradavice nekoliko dana nakon što je povredio skočni zglob na traci za trčanje i nekoliko nedelja nakon što ga je možda ogrebao dok je vežbao - rekla je njegova rođaka Megan Braun za Foks 35 u sredu.

Foks 35 je izvestio da je hitno prebačen na intenzivnu negu i da mu je prvo dijagnostikovana streptokokna infekcija grupe A, a zatim i bakterija koja jede meso. Nakon toga dečaku je natekao mozak i on je preminuo.

"Ovu vrstu infekcije mogu da dobiju i deca i odrasli"

Braunovi roditelji su pokušavali da dobiju dete 10 godina, a kada se Džesi rodio, rekli su da je on njihovo čudo od deteta. Dr Alan Кros, specijalista za zarazne bolesti u bolnici Univerziteta Merilend, rekao je novinarima da streptokoka može da izazove „veoma brzu infekciju i postane toksična“, prenosi Index.hr.

- I deca i odrasli mogu da dobiju ovu vrstu infekcije nakon pojave rana ili ogrebotina. Važno je da se rana pravilno očisti i da se prati šta se dešava - rekao je Кros.

Naime, zbog povrede skočnog zgloba, Džesi je nosio specijalnu vrstu ortopedskog pomagala, a porodica nije na vreme shvatila koliko je infekcija postala problematična.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading