BIĆE KATASTROFA, KOJA ĆE NAS DOKRAJČITI! Putin ne može očima da ga vidi: Komandant Girkin žestoko uzdrmao Ukrajinu!

Autor: Republika

Svet

18.02.2023

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski komandant Igor Girkin smatra da Rusija može svakog trenutka da proglasi pobedu, jer ciljevi nikada nisu bili jasno postavljeni.

BIĆE KATASTROFA, KOJA ĆE NAS DOKRAJČITI! Putin ne može očima da ga vidi: Komandant Girkin žestoko uzdrmao Ukrajinu!

Foto: Tanjug/AP

Ruski komandant Igor Girkin rekao je ove nedelje da ruski predsednik Vladimir Putin može u bilo kom trenutku da odluči da proglasi Rusiju pobedničkom u ratu sa Ukrajinom. Girkin, koji je poznat i pod pseudonimom Igor Strelkov, rekao je da će Putin moći da okonča rat na ovaj način jer ciljevi sukoba nikada nisu bili jasno navedeni.

Vojni veteran, koji je navodno imao ključnu ulogu u ruskoj aneksiji Krima 2014. i komandovao ruskim militantima u ukrajinskom regionu Donbasa, popularni je vojni bloger u Rusiji i dobro je poznat po promovisanju prokremljovske propagande.

Njegova spekulacija o Putinu i potencijalnom okončanju rata izneta je tokom intervjua u sredu za rusku medijsku grupu Obični carizam, kako prenosi Mondo.

U petak je Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, na Tviteru podelio snimak Girkinovog intervjua, sa prevodom na engleski.

- Zvanično, mi nemamo rat, zar ne? Zvanično, mi nismo formulisali ciljeve specijalne vojne operacije, tako da bi bilo zgodno u svakom trenutku da kažemo da smo ih ostvarili i da završimo rat - rekao je Girkin.

Geraščenko je napisao u naslovu svoje objave na Tviteru: "Terorista Girkin-Strelkov kaže da su ciljevi specijalne vojne operacije namerno ostavljeni nejasni, tako da se u svakom trenutku može proglasiti pobedničkom.

Tokom intervjua za Obični carizam, Girkina su pitali za šta se Rusija bori.

- Zaštita Rusije i ruskog naroda - odgovorio je.

Girkin je dalje opisao šta bi poraz značio za Rusiju.

- Ako izgubimo ovaj rat, biće kolosalne štete Rusiji i ruskom narodu - rekao je on.

- Koliko puta moram da vam kažem, znate, biće to katastrofa? Samo katastrofa, posle koje ćemo biti dokrajčeni - zaključio je.

Iako je poznat po zastupanju prokremljskih stavova, Girkin je otvoreno kritikovao Putinove vojne komandante. Prošle nedelje je izrazio zabrinutost zbog nedavnih vojnih neuspeha koje je Rusija doživela na ratištima u Ukrajini i za to okrivio loše rukovodstvo.

Foto: Tanjug/AP

 

Pišući na svom Telegram kanalu 10. februara, on je govorio o neuspehu ruskog napada na grad Vuhledar na istoku Ukrajine.

- Izgleda da su svi događaji u protekloj godini prošli pored naših generala. Međutim, pošto su neki od njih potpuni kreteni, sve greške koje su ranije napravljene su primerno ponovljene - rekao je on.

Za Strelkova se navodilo da je previše beskompromisan, pa čak i odvratna figura da bi Putin mogao da ga podrži ili čak toleriše. On je smenjen sa mesta “ministra” u avgustu 2014, kada je Putinov saradnik Vladislav Surkov postao upravnik separatističkih “narodnih republika” sa instrukcijama da ih učine što nezavisnijim, kako bi što manje koštale Rusiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading