OPERACIJA KALIBAR! Kiša raketa prekriće nebo iznad Ukrajine: PUTIN POKREĆE MASOVNI NAPAD NA GODIŠNJICU AGRESIJE!

Autor:

Svet

17.02.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kijev objavio da je spreman da se odbrani od kiše krstarećih raketa koje će biti lansirane 24. februara.

OPERACIJA KALIBAR! Kiša raketa prekriće nebo iznad Ukrajine: PUTIN POKREĆE MASOVNI NAPAD NA GODIŠNJICU AGRESIJE!

Foto: Tanjug/AP

Oleksij Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, izjavio je da Rusija planira masovni napad za 24. februar, na godišnjicu agresije na susednu zemlju.On je rekao da je Ukrajina spremna za udare.

- Spremni smo za to. Mislim da već znamo šta znače takvi napadi, nakon što smo imali 115-120 projektila za jedan dan. Izdržaćemo i taj dan - rekao je Danilov, misleći na ruske udare izvedene krajem decembra prošle godine.

Tada je više od 120 raketa ispaljeno na stanovništvo i civilnu infrastrukturu Ukrajine, a pre svega se radilo o krstarećim raketama kalibar, koje mogu da se lansiraju i s ratnih brodova i iz borbenih aviona. Napad na godišnjicu datuma kada je ruski predsednik Vladimir Putin naredio početak agresije na Ukrajinu biće, po svemu sudeći, višestruko jači i mogao bi da uključi oko 500 projektila. Koliko njih će ukrajinska protivvazdušna odbrana (PVO) uspeti da obori, tek treba da se vidi, a u poslednjem ruskom raketnom udaru na Ukrajinu sa 36 krstarećih i drugih projektila dejstvo PVO bilo je uspešno u 16 slučajeva. Iz kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog saopšteno je da su ruske snage juče gađale sever, zapad i jug zemlje.

Blagajnica ruskog ministarstva odbrane ispala kroz prozor

Marina Jankina (58), šefica odeljenja za finansijsku podršku ministarstva odbrane Rusije, koja je bila zadužena za Zapadni okrug, u Sankt Peterburgu je ispala kroz prozor na 16. spratu zgrade u kojoj je živela. Ona je prethodno ostavila dokumente i lične stvari na zajedničkom balkonu te zgrade. Jankina je poslednja među ruskim zvaničnicima koji su od početka agresije na Ukrajinu umrli pod misterioznim okolnostima.

Stoltenberg Erdoganu: Što pre pustiti Finsku i Švedsku u NATO

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO, pozvao je juče Tursku da ratifikuje zahteve Finske i Švedske za članstvo u Alijansi i ocenio da su te dve severnoevropske zemlje učinile dovoljno u ispunjavanju zahteva Ankare za suzbijanje ekstremizma. On se u Ankari prvo sastao s Mevlutom Čavušogluom, šefom turske diplomatije, a potom i s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading