UDARNA INFORMACIJA AMBASADE SAD! Hitno napustite Rusiju!

Autor:

Svet

13.02.2023

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz ambasade napominju da je to zbog nepredvidivih posledica ruske invazije.

UDARNA INFORMACIJA AMBASADE SAD! Hitno napustite Rusiju!

Foto: Printskrin/Youtibe/Nikola Full Gamer

Ambasada SAD u Rusiji pozvala je Amerikance da odmah napuste zemlju zbog rata u Ukrajini i i rizika od, kako se navodi, proizvoljnog hapšenja ili uznemiravanja ruskih agencija za sprovođenje zakona.

- Ne putujte u Rusiju zbog nepredvidivih posledica ruske invazije na Ukrajinu. Državljani SAD koji žive ili putuju u rusiju moraju odmah da napuste zemlju - navodi se na sajtu.

 

Ambasada je saopštila da ruske službe bezbednosti hapse američke državljane pod lažnim optužbama i uskraćuju im pravične i transparentne tretmane, kao i da ih osuđuju u tajnim suđenjima, uključujući američke državljane uključene u verske aktivnosti.

Rusija je pokrenula krivični postupak protiv američkog državljanina zbog sumnje za špijunažu, saopštila je u januaru ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

SAD su više puta upozoravale svoje građane da napuste Rusiju, podseća Rojters, navodeći da je poslednje takvo javno upozorenje bilo u septembru nakon što je ruski predsednik Rusije Vladimir Putin naredio delimičnu mobilizaciju.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading