PUTIN ISPRATIO FREGATU NAORUŽANU HIPERSONIČNIM RAKETAMA! Putuju 5 puta brže od brzine zvuka!

Autor:

Svet

04.01.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o najnovijesm raketnom sistemu "Cirkon".

PUTIN ISPRATIO FREGATU NAORUŽANU HIPERSONIČNIM RAKETAMA! Putuju 5 puta brže od brzine zvuka!

Foto: Printscreen/Twitter RT;Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je u sredu u Atlantski okean fregatu naoružanu hipersoničnim krstarećim projektilima Cirkon.

Sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom i Igorom Krokmalom, komandantom fregate pod nazivom „Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov“, Putin je na video konferenciji rekao da je brod naoružan hipersoničnim oružjem Cirkon.

- Ovog puta brod je opremljen najnovijim hipersoničnim raketnim sistemom – ’Cirkon’ – za koji ne postoji ekvivalent - rekao je Putin.

- Ovo je hipersonični pomorski sistem - dodao je on.

Šojgu je rekao da će Gorškov doploviti do Atlantskog i Indijskog okeana i do Sredozemnog mora.

- Ovaj brod, naoružan 'Cirkonima', sposoban je da izvede precizne i snažne udare na neprijatelja na moru i na kopnu - rekao je Šojgu.

Rakete lete devet puta većom brzinom od zvuka i imaju domet od preko 1.000 kilometara, dodao je on. Rusija, Kina i SAD su u hipersoničnoj trci u naoružanju.

Zbog svoje brzine, koja je pet puta veća od brzine zvuka, i sposobnosti manevrisanja, takvo oružje se smatra načinom da se dobije prednost nad bilo kojim protivnikom, prenosi Jutarnji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading