CRNI BILANS SMRTI U PUCNJAVI U PARIZU: I treći čovek podlegao povredama! Osumnjičeni već napadao mačetom migrantski kamp! (FOTO)

Autor:

Svet

23.12.2022

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi izveštaj pokazuje treću smrt nakon pucnjave u blizini kurdskog centra.

CRNI BILANS SMRTI U PUCNJAVI U PARIZU: I treći čovek podlegao povredama! Osumnjičeni već napadao mačetom migrantski kamp! (FOTO)

Foto: AP Photo/Lewis Joly

Tri osobe su poginule u pucnjavi koja se dogodila u srcu Pariza, navodi se u novom izveštaju koji je sačinio javni tužilac. Još nekoliko ljudi je povređeno nakon što je u petak izbila pucnjava u 10. arondismanu Pariza, javila je televizija BFM.

- Čovek koji je otvorio vatru je uhapšen - rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako prenosi BFM TV, navodni strelac ima 69 godina.

Pucnjava se dogodila u blizini kurdskog centra, u ulici d'Enghien. Prema Le Parisien-u, navodni počinilac je francuske nacionalnosti. Bio je penzioner SNCF-a, gde je radio kao vozač. Prilikom njegovog hapšenja policija se došla u posed oružja kojim je pucao.

Kako prenosi BFM TV, muškarac je imao krivični dosije zbog napada na strane državljane u prošlosti. Navodi se da je kriv za napad sabljom na migrantski kamp u zimu 2021.

Policija je na Tviteru objavila da je operacija u toku i zatražila da se izbegne to područje.

 

 

Na Tviteru, prvi zamenik gradonačelnika Pariza Emanuel Gregoar je rekao kako u oblast u kojoj se dogodio „napad vatrenim oružjem“ odlazi gradonačelnica 10. arondismana Aleksandra Kordebar. Pariško tužilaštvo saopštilo je da je otvorilo istragu za „atentat“, „namerna ubistva“ i „teško nasilje“.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je da će se vratiti u Pariz odmah "nakon dramatične pucnjave koja se dogodila jutros". Rekao je da ide „na lice mesta“.

 

 

- Sve moje misli idu na rodbinu žrtava. Počinilac je uhapšen - rekao je Darmanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading